Finance Manager Asset Management till ENERCON i Malmö

Finance Manager Asset Management till ENERCON i Malmö

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö. Läs gärna mera på https://www.enercon.de/en/home

Arbetsbeskrivning
Som Finance Manager Asset Management på ENERCON kommer du att ha en framträdande roll i verksamheten och få huvudansvaret att strategiskt och operativt driva och utveckla ekonomifunktionen inom Asset Management.

Det är en intressant och utmanande roll där du kommer att ha mycket kontakt med andra, både internt i organisationen och externt mot olika intressenter. Du kommer att ansvara för den ekonomiska förvaltningen av ett tiotal bolag. Du är ytterst ansvarig för redovisning samt ekonomistyrning och du kommer att arbeta operativt med rapportering, uppföljning och olika analyser av verksamheten. Vid försäljningar av bolag är du vår M&A kontakt lokalt och arbetar nära med vårt M&A-team i Tyskland.

Tjänsten är placerad på ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö med ett personalansvar för fem personer och du kommer att rapportera till COO.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvarig chef för ekonomifunktionen
  • Redovisning samt intern och extern rapportering
  • Kostnadsuppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Budget och likviditetsplanering
  • Årsbokslut och revision
  • Kontakt med investerare, banker, revisorer
  • Moms och skattefrågor
  • Delaktig i försäljningsprocesser, kontakt med koncernens M&A-avdelning
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet som ekonomichef med liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av att arbeta operativt med analys, rapportering och bokslutsarbete samt har erfarenhet av personalansvar. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Du är en person med mycket god affärsförståelse och intresse av att tillsammans med andra driva utvecklingen och lönsamheten i företaget. Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är en nyfiken och prestigelös person med känsla för teamwork och en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Ansökan
I denna rekrytering har ENERCON valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-06-12. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Finance Manager
Mer info
Kontaktperson Magnus Mellborg
Telefon 0766 47 16 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 juli 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.