Erfaren redovisningsekonom till Midroc

Erfaren redovisningsekonom till MidrocMidroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och Mälardalen där huvudkontoret finns i Malmö. Midroc Properties har 115 medarbetare och är för andra året i rad utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare i Universums undersökning. Läs mer på midrocproperties.se
Gemensamt för alla bolag är vår kultur och vårt sätt att arbeta. Vi delar också samma vision och mål, vi ska göra positiv skillnad och bidra till ett samhälle där vi vill leva, utvecklas och må bra. Vi bygger framtidens städer. När du börjar jobba på Midroc anställs du i ett av dotterbolagen, som har unika förutsättningar för att bidra till en hållbar utveckling av morgondagen.

Midroc erbjuder en attraktiv arbetsplats och en atmosfär som skapar mervärde för medarbetaren. Ekonomiteamet är välfungerande med högt engagemang och kompetens samt ett fint samarbete. Välkommen till en intressant och omväxlande tjänst där du får möjligheten att utvecklas tillsammans med Midroc.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som redovisningsekonom passar dig som har erfarenhet av att självständigt arbeta med löpande legal redovisning och rapportering där du är trygg i redovisningsarbete samt i att upprätta årsredovisningar och deklarationer. I din roll kommer du ansvara för Midrocs entreprenadbolag samt även sköta ett antal fastighetsägande samt holdingbolag i koncernen. Du arbetar självständigt med allt från reskontrahantering till slutförande av bokslut. I ditt arbete kommer du bli involverad i många olika projekt och du blir en viktig samarbetspartner internt med många kontaktytor i organisationen. Du deltar också i utvecklingsarbete avseende processer inom ekonomiområdet. Redovisningsgruppen består idag av fem medarbetare och du kommer rapportera till redovisningschefen. Tjänsten är placerad i Malmö och möjlighet till att även nyttja Midrocs kontor i Lund och Helsingborg ges också.

Exempel på arbetsuppgifter för aktuella bolag
  • ansvar för löpande redovisning
  • månatliga avstämningar
  • tertial- och årsbokslut och rapportering
  • årsredovisning och inkomstskattedeklarationer
  • momsredovisning och övriga skatteberäkningar
  • successiv vinstavräkning för entreprenadbolaget
  • delaktighet i projekt och projektuppföljning
  • instruktioner och vägledning till linjeorganisation

Lämplig bakgrund


Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och cirka 5-10 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning och rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med fastighets- och/eller entreprenadbolag. Vidare är du en van affärssystem- och Excelanvändare. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är trygg i din redovisningskunskap och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende och självständigt driva dina frågor. Som person tycker du om att samarbeta med kollegor för att uppnå goda resultat. För att lyckas i rollen trivs du att arbeta i en föränderlig arbetsmiljö och motiveras av att leverera i tid och med hög kvalité.

Ansökan
I denna rekrytering har Midroc valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carin Forsén på 0704-715912. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 9 april 2021.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.