Ekonomichef

Ekonomichef

Bastec AB är ett innovativt svenskt företag som utvecklar och marknadsför system för byggnadsautomation inom styrning, reglering, mätning, övervakning, larmhantering och energiuppföljning i fastigheter. Bastec har funnits sedan 1989 och ägs sedan 2014 av Latour Industries AB som är ett affärsområde inom börsnoterade Investment AB Latour. Sedan 2016 ingår Bastec även i bolagsgruppen Bemsiq AB som består av diverse bolag inom byggnadsautomation. Bestiq är ett nytt dotterbolag till Latour Industries. Bastec omsätter idag drygt 60 Mkr och har 36 anställda och är ett lönsamt och välmående bolag i tillväxt.

Ekonomichef

Bastec söker en ekonomichef som vill vara en del i bolagets framtida utveckling. Bastec befinner sig i en expansiv fas med många möjligheter och letar efter en person som vill vara en del i detta äventyr. Som ekonomichef ansvarar du för företagets ekonomifunktion och har det övergripande ansvaret för redovisning och ekonomistyrning. Du kommer att arbeta med utveckling och effektivisering av ekonomifunktionen, där uppgradering av system står närmast på tur. Tillsammans med en medarbetare arbetar du även operativt med de uppgifter som förekommer på en ekonomifunktion. Du är en självklar del av företagets ledning och brinner för att utveckla affären. Tjänsten rapporterar till bolagets VD samt arbetar nära Latour Industries CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Utveckla och driva ekonomifunktionen
  • Budget- och prognosarbete
  • Säkerställa månads- kvartals och årsbokslut
  • Analys och uppföljning av verksamheten
  • Rapportering till moderbolaget
  • Löpande redovisning, betalningar, moms, arb.avgift, skatt
  • Aktivt bidra till det strategiska arbetet i ledningsgruppen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du är gymnasieekonom med någon eftergymnasial påbyggnad inom ekonomi och med en bakgrund från tjänsteföretag. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning på bolagsnivå. Har du erfarenhet av projektredovisning och projektuppföljning är det meriterande och har du även arbetat inom en i koncern så är det en fördel. God erfarenhet av affärssystem och är en van excelanvändare är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Som person är du är noggrann, systematisk och effektiv. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete där du arbetar med helheten. Du kommer att ha en viktig roll i företaget och stor möjlighet att påverka den riktning Bastec rör sig i.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Bastec med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast, ansök via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrica Thysell på 0766-47 16 78. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.