Ekonomiassistent till MKB i Malmö

Ekonomiassistent till MKB i Malmö

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig ett roligt jobb med möjlighet att göra skillnad och att utvecklas.

Har du erfarenhet av leverantörsreskontra med stora transaktionsflöden och trivs i en roll där du har mycket kontakt med andra? Då är detta jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter
På leverantörsreskontra förkonteras alla inkommande leverantörsfakturor och avdelningen administrerar ca 120 000 fakturor årligen. Som ekonomiassistent på MKB kommer du att arbeta med löpande bokföring av leverantörsreskontra, betalningar, löpande bank- och huvudboksavstämningar, påminnelser, leverantörskontroller och att upprätthålla leverantörsregistret. Avdelningen är en central stödfunktion till bolagets övriga verksamheter och ansvarar även för att utbilda organisationen i korrekt fakturahantering. Detta är en roll där du kommer att ha mycket kontakt med andra både inom och utanför företaget.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en gymnasie- eller yrkesutbildning inom ekonomi och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom redovisning. Du känner dig trygg i din kunskap inom leverantörsreskontra och trivs i din roll som ekonomiassistent. Har du arbetat i ett fastighetsbolag eller med affärssystemet Unit4 / Agresso är det meriterande. Goda kunskaper i tal och skrift i svenska är ett krav.

Du är en strukturerad, effektiv och initiativtagande person som trivs med att jobba nära verksamheten. Inom MKB är samarbete centralt, därför är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt och externt. Vidare är du leveransfokuserad och uthållig i ditt arbete samt brinner för att leverera kundservice och kvalitet.

Om MKB
MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 350 anställda och ägs av Malmö stad. Med nästan 26 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö med ett värde på runt 48 miljarder kronor. Vi har 32 procent av hyresmarknaden i staden och runt 60 000 Malmöbor bor i en MKB-lägenhet.

Vår vision är "Hem för var och en". Vi arbetar utifrån sex strategier för att nå dit: Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion som fler kan efterfråga, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden: modiga, enkla tillsammans som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget.

Ansökan
I denna rekrytering har MKB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-06-12. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Ekonomiassistent
Mer info
Kontaktperson Magnus Mellborg
Telefon 0766 47 16 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 juli 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.