Commercial Business Navigator till Akzo Nobel i Malmö

Commercial Business Navigator till Akzo Nobel i Malmö

Akzo Nobel Decorative Coatings AB, är ett ledande färgföretag med stort fokus innovation och hållbarhet, som utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack, spackel och träskyddsprodukter till yrkesmålare och konsumenter. Vi är verksamma i samtliga nordiska länder och vårt huvudkontor ligger i Sege/Malmö

Vi söker en Commercial Business Navigator till Akzo Nobel Decorative Coatings
Till vårt nordiska huvudkontor i Malmö söker vi nu en Commercial Business Navigator med en stark strategisk förmåga och ett utpräglat affärsmässigt förhållningssätt. I denna roll blir du en viktig del i arbetet med att ta nästa steg i vårt förändringsarbete där vi arbetar närmare affären vilket innebär att utmana och stötta de nordiska cheferna genom ett både faktabaserat och strategiskt förhållningssätt. Vi har kommit en god bit på vägen men behöver förstärka teamet med en handlingskraftig person som kan fortsätta arbetet med att inspirera och driva på förändring så att vi tillsammans kan ta oss till nästa nivå.

Förutom att delta i utvecklingen av den finansiella rapporteringen samt budget och prognosarbetet kommer en betydande del av din arbetstid att ägnas åt att analysera finansiella resultat och att rekommendera konkreta åtgärder baserade på dessa. Du kommer också att arbeta med att definiera nya affärsmöjligheter och tillsammans med ansvariga chefer för respektive säljkanal utveckla affären så att både lönsamhet och tillväxt maximeras. En annan uppgift blir att säkra att globala finansiella processer och policys implementeras och följs i den nordiska organisationen. Rollen innehåller många kontaktytor på chefsnivå där förmågan att se, utmana och driva större förbättringsåtgärder blir avgörande för framgång.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet ifrån en liknande finansiell roll i en internationell och komplex miljö, gärna inom FMCG. För att både trivas och kunna vara framgångsrik i rollen behöver du ha en utpräglad analytisk och problemlösande förmåga. Du behöver också ha en hög affärsförståelse, gärna med insikt inom både produktion och retail.

Som person är du en genuin lagspelare och du har en mycket stark kommunikativ och nätverkande förmåga. Du måste vara uppgiftsorienterad och ha en utpräglad drivkraft att uppnå resultat. Att ta ansvar är både naturligt och motiverande för dig och strävan efter att överträffa högt ställda mål ger dig energi. Du måste vara trygg i att presentera och förklara komplexa finansiella samband för intressenter på olika nivåer.

Det är en förutsättning att du är flytande i engelska, både muntligt och skriftligt och du är en allmänt god kommunikatör. Du bör även ha arbetat i ett men gärna flera integrerade ERP system och starkt meriterande är det med erfarenhet av SAP och/eller Axapta. Vi förutsätter dessutom god kunskap i både Excel och Powerpoint.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Akzo Nobel med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Tomas Vinnersten på 0766-471614.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (2 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.