Business Controller till Kährs i Malmö

Business Controller till Kährs i Malmö

Kährs Group är en Europaledande golvtillverkare inom trä- och plastgolv med en rad starka varumärken såsom Kährs, Karelia och Upofloor i portföljen. Kährs innovationer har format branschen genom historien och företaget arbetar målmedvetet med att förse privata, kommersiella och offentliga rum med miljömässigt anpassade golvlösningar med lång livslängd. Kährs Group levererar produkter till mer än 70 länder och är marknadsledande i Sverige, Finland och Ryssland, samt har en stark position även på andra viktiga marknader som Norge, Storbritannien och Tyskland. Bolaget har cirka 1 700 anställda och en årlig omsättning på över 3 miljarder SEK. www.kahrsgroup.com

Vill du arbeta med business controlling på ett innovativt och marknadsledande företag? Är du en person som trivs i en dynamisk och snabbrörlig organisation? Kährs söker nu en Business Controller till huvudkontoret i Malmö. Tjänsten ingår i Central Finance och tillhör Business Control. Du behöver ha erfarenhet från controlling och har tidigare påvisat stark analytisk förmåga och erfarenhet att driva förändring i en komplex miljö.

Arbetsbeskrivning
Kährs söker en Business Controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av affären. Du kommer arbeta med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att ha ett brett kontaktnät och vara en viktig diskussionspartner inom Business Control och till övriga medarbetare i organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Sammanställa, analysera och distribuera finansiell information
  • Uppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Löpande analys av försäljning, kostnader och jämförelse mot måltal
  • Stödja Central Finance i bokslutsarbete
  • Utveckla rapporter och analysverktyg
  • Projektarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Ad hoc analyser
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du har ca 3 års relevant erfarenhet av arbete med controlling, gärna från ett internationellt företag. Du har erfarenhet av att sammanställa, analysera, och rapportera information samt är van att hantera stora datamängder i tex Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av QlikView eller Cognos.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Kährs med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast, dock senast 16/9. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (7 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.