Business Controller till Eltel Networks Infranet AB

Business Controller till Eltel Networks Infranet AB

Är du en Senior Business Controller som letar efter en verksamhetsnära och utvecklande tjänst inom en händelserik bransch där du kommer att ansvara för distrikt Syd? Trivs du i en operativ roll i prestigelös miljö där du jobbar nära komplexa affärer med fokus på utveckling? Då kan det här vara jobbet för dig.

I rollen ansvarar du för daglig uppföljning för ditt område distrikt Syd som sträcker sig från Kalmar och Jönköping ner till Skåne där du har ett nära samarbete med linjeverksamheten. Du förväntas agera som distriktets ekonomichef samt ingå i den lokala ledningsgruppen där du stöttar och utmanar ledarna i deras dagliga arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stötta ledningen i löpande analys och uppföljning utifrån budget och nyckeltal
 • Månatlig uppföljning av resultatrapporter
 • Månatliga business reviews med analyser
 • Delta i strategiska förbättringsprojekt
 • Cash management uppföljning
 • Utveckla affärsplanen och dra fördel av lokala marknadsmöjligheter
 • Säkra administrativa ruiner, cash management och daglig disciplin
 • Inhämta information och utarbeta månatliga drifts- och räkenskapsrapporter
 • Bistå med utveckling av rutiner knutna till Outlook, budget och prognosarbete
 • Delta i anbudsarbete, kvalitetssäkra kalkyler och utveckla kalkylverktyg vid behov
 • Bistå i utveckling av distriktets kompetens inom bl a riskhantering, styrning och kontroll
I samband med den proaktiva uppföljningen är det viktigt med förståelse för vad som driver affärens lönsamhet och ständigt söka besparingsmöjligheter och produktivitetsförbättringar. Som Business Controller bistår du med förslag på effektiviseringsåtgärder samt redogör för uppföljning av dessa. Du förväntas vara en aktiv pådrivare av kontinuerliga förbättringar där du tillsammans med övriga controllers vidareutvecklar verktyg och rutiner för ekonomisk uppföljning inom controllingfunktionen.

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk Magisterexamen som ekonom eller ingenjör samt minst 4 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en närbesläktad bransch där du fått en god förståelse för ekonomi och produktion. Du är en avancerad användare av Excel och Power Point samt analysverktyg som Qlikview. Det är meriterande med kännedom om ERP system, helst inom IFS. Vi förutsätter att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person ser är du självgående och strukturerad med en hög arbetskapacitet och vana att leverera mot deadlines. Du är affärsorienterad och lösningsfokuserad med en stark analytisk förmåga. Vi ser gärna att du är en flexibel och utvecklingsbenägen person som uppskattar lagarbete och värdesätter relationer till kollegor. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket ställer krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Eltel med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-647 16 03 eller på helena.oberg@sjr.se om du har några frågor.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Om Eltel Networks Inftranet AB
Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk - Infranets - inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 000, varav 2500 i Sverige. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm. Tjänsten är stationerad på Eltels trevliga kontor i Malmö. Läs mer; https://www.eltelnetworks.com/

Titel: Business Controller
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.