Business Controller till BE Group i Malmö

Business Controller till BE Group i Malmö

BE Group är ett handels- och servicebolag inom stål, rostfritt stål och aluminium. Kunderna finns framförallt inom tillverknings- och byggindustrin i Sverige, Finland och Baltikum, där BE Group är en av marknadens ledande aktörer. År 2020 omsatte koncernen 3,7 miljarder kr. BE Group har cirka 640 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. BE Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm sedan november 2006. Mer information finns på www.begroup.com

Business Controller till BE Group Sverige
Börsnoterade BE Group söker en Business Controller till BE Group Sverige. Som Business Controller kommer du ha en framträdande roll i verksamheten. Du kommer arbeta med analys och uppföljning samt aktiviteter som bidrar till lönsamhet- och processutveckling. I rollen ingår också budgetarbete, prognoser och bokslutsarbete samt rapportering till koncernen. Vidare kommer du i rollen att stötta med controlling- och bokslutsarbete för ett mindre systerbolag inom koncernen.

Det är av stor vikt att du trivs i en föränderlig miljö och stimuleras av att driva och medverka i förändringsprocesser. Detta sker dels genom egna självständiga initiativ såväl som arbete i projektform. Vidare har verksamheten ett stort fokus på digitalisering vilket du också kommer vara involverad i. I rollen som controller kommer du ha ett nära samarbete med kollegor från andra delar av verksamheten och det är viktigt att du får energi av att vara ute i organisationen och där kan ta en både supporterande och utmanande roll mot medarbetare på olika nivåer i organisationen.

BE Group Sveriges enhet inom lager- och produktionsverksamhet är placerad i Norrköping och resor till Norrköping kommer därför på sikt att förekomma. Du kommer att rapportera till ekonomichefen och blir en viktig lagspelare på ekonomiavdelningen som idag består av 8 personer placerade på huvudkontoret i Malmö.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Kostnads- och lönsamhetsuppföljning
  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognoser
  • Driva, supportera och följa upp projekt inom verksamheten
  • Standardkostnadsberäkningar och uppföljning av varianser
  • Utveckling och framtagande av finansiella rapporter
  • Ad hoc analyser
Lämplig bakgrund
Du är civilekonom eller har motsvarande utbildning inom ekonomiområdet och har ca 3-5 års erfarenhet av arbete med controlling och redovisning, gärna från producerande- eller handelsverksamhet. Du har därför god förståelse av redovisning och gedigen erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Dynamics AX (produktionsmodulen) och QlikView.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helhet. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Ansökan
I denna rekrytering har BE Group Sverige valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
Mer info
Kontaktperson Magnus Mellborg
Telefon 0766 47 16 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.