Business Controller till BE Group Sverige

Business Controller till BE Group Sverige

BE Group är ett handels- och servicebolag inom stål, rostfritt stål och aluminium. Kunderna finns framförallt inom tillverknings- och byggindustrin i Sverige, Finland och Baltikum, där BE Group är en av marknadens ledande aktörer. År 2018 omsatte koncernen 4,8 miljarder kr. BE Group har cirka 670 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.begroup.com.

Business Controller till BE Group Sverige
BE Group Sverige söker en Business Controller till kontoret i Malmö. Som Business Controller kommer du att ansvara för analyser och uppföljning av företagets svenska verksamhet inom distribution och produktion. I detta ingår också budgetarbete och prognoser, men även rapportering till koncernen. Vidare kommer du att arbeta med att ta fram underlag i ekonomiska frågor, göra ekonomiska utredningar samt utföra olika lönsamhetsanalyser.

Det är viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och stimuleras av att driva förändringsprocesser. Detta sker dels genom egna initiativ såväl som arbete i projektform. Du bör också efterhand vara bekväm i att förvalta och driva frågor för utveckling av beslutsstödsverktyg.

Tjänsten är på heltid med placering i Malmö. BE Group Sveriges största enhet inom lager- och produktionsverksamhet är placerad i Norrköping och resor till Norrköping kommer därför att förekomma. Du kommer att rapportera till ekonomichefen och blir en viktig lagspelare på ekonomiavdelningen som idag består av 9 personer.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Kostnads- och lönsamhetsuppföljning
  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognoser
  • Standardkostberäkningar och uppföljning av varianser
  • Driva, supportera och följa upp projekt inom verksamheten
  • Utveckling och framtagande av ekonomiska rapporter
  • Ad hoc analyser
Lämplig bakgrund
Vi tror att du som söker denna tjänst har relevant utbildning inom ekonomiområdet samt att du har ca 3-5 års erfarenhet av arbete med controlling och redovisning, gärna från producerande- eller handelsverksamhet. Du har därför god förståelse av redovisning och gedigen erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Dynamics AX (produktionsmodulen) och QlikView.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helhet. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Ansökan
I denna rekrytering har BE Group Sverige valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.