Kvalitetsspecialist till QC

Kvalitetsspecialist till QC

Kvalitetsspecialist till QC

Är du driven, noggrann och brinner för förbättringsarbete?
Är du en erfaren QA Manager eller Analytisk kemist som vill göra skillnad för kvinnors hälsa?


Då kan detta vara en tjänst som passar dig!

Företaget

SEVER Pharma Solutions (tidigare QPharma AB) ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I närmare 50 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 300 personer.

För mer information om företaget se vår hemsida www.severpharmasolutions.com

Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. SEVER befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande, roliga utvecklingsprojekt och nya kommersiella produkter.

Som medarbetare på SEVER är det också viktigt att du delar vår värdegrund:

 • Göra skillnad
 • Nära kunden
 • Bästa arbetsplatsen
Avdelningen

På QC kommer du till en dynamisk och spännande miljö där du är del av en avdelning som ansvarar för alla analyser inom företaget, från utveckling och validering av metoder för nya produkter till analys av råvaror och färdigvara, samt frisläppning av råvaror.

Avdelningen har ca 45 medarbetare fördelade på tre grupper och supportfunktioner. Grupperna är ansvariga för analys av råvaror, färdigvara respektive analytisk utveckling. Varje grupp har en gruppchef och arbetar efter tydliga mål och egen planering men avdelningen arbetar också tillsammans med övergripande mål, gemensamma arbetsuppgifter och förbättringar inom områden som arbetsmiljö, inköp och arbetsprocesser.

Kvalitetsspecialist

För QCs råvarugrupp (QC-SM) söker vi nu en kvalitetsspecialist med erfarenhet av QA- och/eller QC-arbete, gärna i läkemedelsindustrin.

Detta är en bred roll där du kommer ansvara för frisläppning av insatsmaterial, ansvara för att driva andra uppgifter såsom CR/utredningar/rapporter mm och ha planeringsansvar för en del av gruppens uppgifter.

Du kommer även vara drivande i att utveckla funktionen vidare och kommer att samarbeta och ha kontakt internt med bland annat QA-avdelningen, logistik och produktion.

Som Kvalitetsspecialist har du ett stort eget ansvar som kräver god förståelse för analyserna som genomförs på QC-avdelningen.

Arbetsuppgifter

Följande uppgifter och ansvar kan ingå i tjänsten:

Övergripande ansvar för råvaror
 • Ansvara för införande av nya råvaror (tex CR, Riskbedömning, valideringsprotokoll/verifieringar mm.)
 • Granska och godkänna specifikationer
 • Skriva, granska och godkänna CR-ärenden
Koordinering av mediabyten och provtagning av insatsmaterial
 • Planera mediabyte för frisättningsanalyser på QC
 • Skriva och granska kvalitetsdokument, tex SOP, Avvikelser
 • Skriva, granska och godkänna CR-ärenden
Frisläppning av råvaror
 • Granskning och frisläppning av råvaror
Ansvar för utredningar map råvaror (driva och/eller support till kollegor)
 • Hantering av reklamationer av insatsmaterial
 • Avvikelser/lab.utredningar inkl. grundorsaksutredningar
 • Driva och implementera förbättringar (CR/uppdatera dokument osv.)
Ansvar för externa kontakter
 • Vara kontaktperson vid råvarurelaterade frågor från externa kunder
 • Vara QC-SMs representant i externa/interna kundmöten
 • Vara kontaktperson för externa lab.
Kvalifikationer

Lämplig utbildningsbakgrund är Civilingenjörs-, Högskoleingenjörs-, eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta i liknande roll inom QA/QC med kvalitetsarbete, granskning och frisläppning, med fördel inom läkemedelsbranschen. Erfarenhet av arbete med farmakopémonografier är meriterande.

Som person är du noggrann, driven, självständig, engagerad och positiv. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera på ett effektivt sätt och förväntas ta ett stort eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Arbetstider och omfattning

Heltid, anställningsformen är tillsvidareanställning. Provanställning kan vara aktuellt.

Sista ansökningsdag är 2022-06-09, men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte - registrera din ansökan på https://qpharma.teamtailor.com/.

Mer information om tjänsten lämnas av:

Team Leader, QC_SM, Maria Nilsson tel 040-36 19 61

Head of QC, Linda Rebert tel 040- 36 18 37

Fackliga företrädare

Hedvig Samuelsson, Unionen, tel. 040-36 18 09

Shahpar Ghobadi: Akademikerföreningen (AF), tel. 040-36 18 83
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEVER Pharma Solutions är en innovativ kontraktutvecklare och tillverkare av läkemedel. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda lösningar genom vår omfattande kunskap och unika tillverkningskapacitet. Vår relativt platta organisations- och projektledningsstruktur garanterar effektiviteten i det vi gör och främjar god kommunikation med våra kunder.