Analytiska kemister med erfarenhet av råvaruanalyser

Analytiska kemister med erfarenhet av råvaruanalyser

Analytiska kemister med erfarenhet av råvaruanalyser

Är du en analytisk kemist och har erfarenhet av råvaruanalyser? Är du driven, noggrann och vill göra skillnad för kvinnors hälsa?

Då kan detta vara en tjänst som passar dig!

Avdelningen

På QC kommer du till en dynamisk och spännande miljö där du är del av en avdelning som ansvarar för alla analyser inom företaget, från utveckling och validering av metoder för nya produkter till analys av råvaror och färdigvara, samt frisläppning av råvaror. Vi har ett starkt fokus på att kontinuerligt utveckla och förbättra våra arbetssätt.

Avdelningen har ca 50 medarbetare fördelade på tre grupper och supportfunktioner. Grupperna är ansvariga för analys av råvaror, färdigvara respektive analytisk utveckling. Varje grupp har en gruppchef och arbetar efter tydliga mål och egen planering men avdelningen arbetar också tillsammans med övergripande mål, gemensamma arbetsuppgifter och förbättringar inom områden som arbetsmiljö, inköp och arbetsprocesser.

Analytisk kemist / Senior analytisk kemist

Råvarugruppen ansvarar för analys och frisläppning av råvaror. Vi söker analytiska kemister med några års erfarenhet av råvaru-/farmakopéanalys inom läkemedelsindustrin och seniora analytiska kemister med bred och djup kunskap inom råvaruanalys.

SPS har ca 100 råvaror - olika APIer, hjälpämnen och silikoner, som till största del analyseras enligt Farmakopémetoder. Detta ger en stor bredd i analyserna som ska utföras, och stor variation i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av laboratoriearbete i GMP-miljö, och av att analysera enligt givna metoder och med olika analystekniker såsom IR, UV, GC, titrering, viskosimetri, TLC, TOC etc.

I arbetsuppgifterna ingår förutom analysarbete uppgifter som granskning, göra utredningar, uppdatera instruktioner och arbeta med förbättringar inom gruppen och på avdelningen.

Som person är du noggrann, drivs av förbättringsarbete, engagerad och positiv samt arbetar lika väl självständigt som i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Lämplig utbildningsbakgrund är högskoleutbildning inom analytisk kemi eller motsvarande utbildning.

Företaget

SEVER Pharma Solutions (tidigare QPharma) ligger i Malmö där vi i närmare 50 år utvecklat och tillverkat läkemedel på kontrakt. Våra kunder är allt från stora globala till mindre läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 300 personer.

För mer information om företaget se vår hemsida www.severpharmasolutions.com

Vad får du?

Vi erbjuder dig en utmanande, dynamisk och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. SEVER befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande utvecklingsprojekt och nya kommersiella produkter.

Som medarbetare på SEVER är det också viktigt att du delar vår värdegrund:

  • Göra skillnad
  • Nära kunden
  • Bästa arbetsplatsen
Arbetstider och omfattning

Heltid, med placering i Malmö.

Sista ansökningsdag är 2022-12-11, men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte - registrera din ansökan.

Mer information om tjänsterna lämnas av:

Head of QC, Linda Rebert tel 040- 36 18 37

Fackliga företrädare

Hedvig Samuelsson, Unionen, tel. 040-36 18 09

Shahpar Ghobadi: Akademikerföreningen (AF), tel. 040-36 18 83
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEVER Pharma Solutions är en innovativ kontraktutvecklare och tillverkare av läkemedel. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda lösningar genom vår omfattande kunskap och unika tillverkningskapacitet. Vår relativt platta organisations- och projektledningsstruktur garanterar effektiviteten i det vi gör och främjar god kommunikation med våra kunder.