Risk Pilot söker ledande RAMS-konsult

Risk Pilot söker ledande RAMS-konsult

På Risk Pilot arbetar vi med att hjälpa våra kunder med att utveckla säkra och lönsamma verksamheter, system och produkter. Risk Pilot är en av Nordens ledande leverantörer av tjänster inom nukleär säkerhetsanalys och tillämpar denna erfarenhet i andra branscher såsom järnväg-, fordon- och försvarsindustrin.

En förutsättning för vår framträdande roll på marknaden är ett gott samarbete med våra kunder, spetskompetens inom våra nischområden, låg personalomsättning och engagerad personal.

Idag är vi ett 30-tal konsulter placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi som arbetar på Risk Pilot uppskattar att arbeta med frihet under ansvar, att få möjligheten att både fördjupa sig i teknik och se helheten samt att arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Stämningen hos oss är informell. Här är organisationen platt, det är högt i tak för egna idéer och handlingsutrymmet är stort.

Arbetsuppgifter

Efterfrågan på Risk Pilots tjänster är stor och för att möta detta söker vi dig som vill jobba med Reliability/Availability/Maintainability/Safety (RAMS) och Functional Safety mot befintliga och nya kunder inom främst järnväg. RAMS-arbete inom andra branscher såsom energi, transport och försvar kan också bli aktuellt.

Du kommer att ha en ledande roll i Risk Pilots ambition att utveckla och stärka järnvägssegmentet och vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk inom järnvägsindustrin. Du har relevant akademisk examen såsom civilingenjör eller motsvarande. Du kommer även ingå som RAMS-expert i våra kundprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter i kundprojekt:
 • Etablera RAMS-planer
 • RAMS-analyser (Hazardanalyser, underhållsanalyser, FMECA, FTA etc)
 • Safety demonstration/Safety Case
 • Life Cycle Cost Analysis (LCC)
 • Kravhantering
ÖNSKVÄRDA KVALIFIKATIONER
 • Vilja och förmåga att utveckla konsultaffären
 • Positiv, engagerad och drivande
 • Minst 8 års erfarenhet från arbete med RAMS och/eller Functional Safety i järnvägsbranschen
 • God kännedom om EN 50126/50128/50129 och IEC61508
 • Civilingenjör eller motsvarande
 • Goda kunskaper i engelska och svenska
 • God förståelse för komplexa tekniska system
VI ERBJUDER DIG

En familjär och professionell arbetsplats präglad av gemenskap och frihet under ansvar. Du kommer ha en ledande roll i att utveckla affärsområdet och kommer ingå i ett team där Risk Pilots samlade erfarenhet utgör ett stöd i ditt dagliga arbete. Vi erbjuder konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

Placeringsort

Tjänsten är aktuell på samtliga våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Uppdragen utförs delvis på plats hos våra kunder och kan medföra resor.

ÄR DU INTRESSERAD?

Då är du välkommen att ansöka genom att klicka "Sök tjänst" och ladda upp dina ansökningsdokument. Obs! Vi tar ej emot ansökan via e-post. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För frågor om att arbeta på Risk Pilot kontakta:

Sälj- och rekryteringsansvarig Göteborg
Erik Wallgren
erik.wallgren@riskpilot.se, tel: 010 - 498 47 61

Sälj- och rekryteringsansvarig Malmö
Erik Sparre
erik.sparre@riskpilot.se, tel: 010 - 498 47 52

Sälj- och rekryteringsansvarig Stockholm
Erik Cederhorn
erik.cederhorn@riskpilot.se, tel: 010 - 498 47 55
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)