Drivs du av att utveckla HR? En av våra HR-konsulter ska vidare till ny tjänst och nya uppdrag. Det är en av anledningarna till att vi nu söker två nya kollegor som har arbetat brett inom
HR-området varav en tjänst är med fokus på arbetsrätt och lönebildning.

Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet genom att arbeta med social hållbarhet, kunskap för den enskilde och samverkan med våra kommuner. Om olyckan ändå sker är vi där och gör allt vi kan. Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera.

HR-enheten arbetar med att stödja verksamheten för att medverka till en effektiv och kvalitetssäker räddningstjänst. HR arbetar med operativa och strategiska frågor gentemot distrikt och enheter inom Räddningstjänsten Syd. Gruppen består just nu av en HR-chef, tre HR-konsulter och en löneadministratör.

Arbetsbeskrivning

Som HR-konsult i Räddningstjänsten Syd erbjuds du att arbeta i en roll där din kompetens inom HR-området är eftertraktad. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka och tillsammans med dina kollegor driva förbättringar, skapa struktur och processer. I rollen som HR-konsult arbetar du generellt med att stötta våra chefer inom alla förekommande områden såsom till exempel rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö med mera. Fokus för HR under 2019 kommer bland annat vara att implementera ett nytt kompetenssystem, upphandla och implementera ett nytt löne- och HR-system och se över nuvarande arbetstidsavtal.

Tillsvidaretjänsten är inriktad mot arbetsrätt och lönebildning. Du kommer bl a arbeta med att analysera, utveckla och kommunicera förändringar och nyheter i lagar och kollektivavtal, policys och processer. Du handlägger och protokollför MBL-ärenden och stöttar chefer i dialogen med fackliga parter. Du arbetar nära HR-chefen i de strategiska frågorna inom dina områden. T.ex. säkerställer du och driver utvecklingen vad gäller löneöversyn med allt ifrån målstyrning, medarbetarsamtal till att rusta våra chefer i ämnet. I arbetet har du en förståelse och ser nyttan av statistikens betydelse för att utvärdera och följa upp.

Kvalifikationer

För tjänsten som tillsvidare söker vi dig som har en HR/PA-utbildning eller motsvarande och har ett samhällsintresse. För tjänsten krävs det tidigare arbetslivserfarenhet med arbetsrätt och/eller lönebildning samt viss erfarenhet med att även ha arbetat med andra typer av HR-frågor.

För tjänsten som visstidsanställd söker vi dig som har en HR/PA-utbildning eller motsvarande och har ett samhällsintresse. Du har några års erfarenhet av att ha arbetat brett inom HR-området. Du har förmåga att snabbt byta fokus och drivs av en omväxling i ditt arbete.

I verksamheten har vi ett behov av att få in dig som har intresse inom digital utveckling för att effektivisera HR:s processer och att se verksamhetens behov av stödjande system som förenklar tillvaron för både chefer och medarbetare. Vi vill ha dig som uppskattar humor. Du motiveras av att arbeta tillsammans med olika personer i organisationen och du är bra på att dela med dig av din erfarenhet och engagemang. Utöver ovanstående ser vi också att erfarenhet från HR inom offentlig sektor är meriterande.

Räddningstjänsten Syd arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Tjänstens utformning

Tjänsterna är en tillsvidareanställning med eventuell provanställning och en visstidsanställning under 2019. Tjänsternas omfattning är 100 %. Du kommer att arbeta dagtid måndag – fredag, flextid tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Placering för närvarande är på vår brandstation centralt i Malmö.

Kontakter

Vill du veta mer om tjänsten var vänligen att ta kontakt med:

Maria Thögersen, HR-chef, tel 0723-50 37 91, e-post: maria.thogersen@rsyd.se

Kontaktuppgifter till fackliga organisationer förmedlas via Susanna Elmros på telefon 0708-389989.

Ansökan

Vi hanterar ansökningar löpande. Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast 20 januari. I denna rekryteringen behöver du inte bifoga något personligt brev. Vänligen besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Ansök här.

I rekryteringen har vi tagit hänsyn till rekryteringskanaler och undanber oss kontakt rörande detta.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.rsyd.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)