Arbetsmiljökoordinator

Arbetsmiljökoordinator

Om företaget

QPharma AB ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I närmare 50 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre lokala läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 250 personer. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. QPharma befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande utvecklingsprojekt.

Om tjänsten

På QPharma arbetar idag 2 personer inom säkerhet, hälsa och miljö (SHM) och vi söker en koordinator som liksom vi drivs av att arbeta med SHM-frågor och allas vår säkerhet på arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning och rapporterar direkt till SHM-chefen.

Du har ett genuint intresse för miljö- och arbetsmiljöfrågor. Som person är du strukturerad, driftig, lyhörd och utåtriktad. Rollen involverar många kontaktytor såväl internt som externt. Du ska kunna arbeta självständigt, liksom i grupp, vara lyhörd och drivande.

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund eller naturvetenskaplig utbildning, gärna med flerårig erfarenhet från läkemedelstillverkning inom SHM-området. Du bör ha bred kompetens inom SHM-området samtidigt som det är meriterande med spetskompetens inom ett eller flera områden. Har du erfarenhet av myndighetskontakt, t.ex. vid prövnings- och anmälningsärende för tillståndspliktiga verksamheter, goda kunskaper inom ISO 14001, ISO 45001 samt erfarenhet av förändringsarbete är det meriterande.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. följande:
  • Stötta organisationen i SHM-frågor
  • Aktivt driva kemikaliefrågorna framåt med hjälp av vårt nya kemikaliesystem
  • Planera och genomföra utbildningar inom SHM-området och se till att nödvändig SHM-information och utbildning för företagets anställda är på plats
  • Genomföra risk och konsekvensanalyser av olika slag
  • Delta vid/genomföra revisioner och inspektioner, interna och externa
  • Driva och initiera förbättringsprojekt inom området
Du kommer arbeta självständigt och nära samarbete med vår SHM-chef. Som person är du bra på att samarbeta internt med kollegor från olika avdelningar och externt med viktiga aktörer inom SHM. Du har hög arbetskapacitet, mycket god kommunikativ förmåga och du trivs med att arbeta i en krävande arbetsmiljö.

God kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Viktigt är också att du delar QPharmas tre värdegrunder:
  • Att göra skillnad
  • Jobba nära kunderna
  • Vara bästa arbetsplatsen.
Mer information om tjänsten lämnas av SHM-chef, Pontus Gustavsson, tel: +46 (0) 40 36 19 27, pontus.gustavsson@qpharma.com.

Sista ansökningsdag är 7 marsmen intervjuer och urval kommer att ske löpande. Tveka därför inte med att skicka in din ansökan redan idag via www.qpharma.com.

Fackliga företrädare: Hedvig Samuelsson, Unionen tel. 040-36 18 09 och Shahpar Ghobadi, Akademikerförbundet tel. 040-36 18 83
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

QPharma är en innovativ kontraktutvecklare och tillverkare av läkemedel. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda lösningar genom vår omfattande kunskap och unika tillverkningskapacitet. Vår relativt platta organisations- och projektledningsstruktur garanterar effektiviteten i det vi gör och främjar god kommunikation med våra kunder.