Analytical Chemist/Senior Analytical Scientist till QC

Analytical Chemist/Senior Analytical Scientist till QC

QPharma söker nu analytiska kemister med olika profiler

Om företaget

QPharma AB ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I närmare 50 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre lokala läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 250 personer. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com

Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. QPharma befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande, roliga utvecklingsprojekt och nya kommersiella produkter.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på QC är du en del av en avdelning med ca 45 medarbetare fördelade på 3 grupper som analyserar råvaror, färdig produkt respektive utvecklingsprojekt. Varje grupp har en Teamleader och gruppen har egna mål och egen planering men avdelningen samarbetar runt gemensamma arbetsuppgifter och förbättringar inom områden som arbetsmiljö, inköp och arbetsprocedurer.

På QC kommer du till en dynamisk och spännande miljö där du förväntas självständigt utföra laborativt arbete, utvärdera, granska och rapportera resultat med noggrannhet.

För medarbetare i gruppen med utvecklingsprojekt förväntas du utöver detta självständigt hantera utveckling och validering av analysmetoder.

Analytical Chemists/Senior Analytical Chemists

För råvaru- och färdigvarugruppen letar vi efter dig som har erfarenhet från QC gärna i läkemedelsindustrin, vi letar både efter dig som är i början av din karriär såväl som efter dig som har lång erfarenhet av QC-arbete och gärna delar din kunskap med dina mindre erfarna kollegor.

Senior Analytical Scientists

För gruppen analytisk utveckling som ansvarar för analyser i våra kundprojekt t ex utveckling av metoder och metod/produktvalideringar söker vi Seniora Analytical Scientists med gedigen erfarenhet i analytisk kemi och minst 5 års erfarenhet av utveckling och validering av LC-metoder och gärna också utveckling av analysmetoder med andra analystekniker. Erfarenhet från polymera material och analyser är meriterande.

Kvalifikationer

Lämplig utbildningsbakgrund är Civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller motsvarande utbildning. Du har gedigen erfarenhet av laboratoriearbete i GMP-miljö, att analysera enligt givna metoder och av olika analystekniker såsom HPLC, IR, UV. Som person är du noggrann, driven, engagerad och positiv samt arbetar likaväl självständigt som i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

För de seniora tjänsterna krävs minst 10 års relevant erfarenhet.

Utöver ovan är det viktigt att du delar QPharmas tre värdegrunder:
  • Göra skillnad
  • Nära kunderna
  • Bästa arbetsplatsen
Arbetstider och omfattning

Heltid, anställningsformen är tillsvidareanställning. Provanställning kan vara aktuellt.

Sista ansökningsdag är 2021-04-15, men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast registrera din ansökan på https://qpharma.teamtailor.com.

Mer information om tjänsterna lämnas av:

Head of QC, Linda Rebert tel 040- 36 18 37

Fackliga företrädare

Hedvig Samuelsson, Unionen, tel. 040-36 18 09

Shahpar Ghobadi: Akademikerföreningen (AF), tel. 040-36 18 83
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

QPharma är en innovativ kontraktutvecklare och tillverkare av läkemedel. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda lösningar genom vår omfattande kunskap och unika tillverkningskapacitet. Vår relativt platta organisations- och projektledningsstruktur garanterar effektiviteten i det vi gör och främjar god kommunikation med våra kunder.