Senior Analytical Chemist, QC

Senior Analytical Chemist, QC

Kort om tjänsten

Vår kund QPharma söker just nu flera kemister för en spännande tjänst som Senior Analytical Chemist i QC-avdelningen. Avdelningen jobbar med hög kvalité, stolthet och man får ta ett stort ansvar. QC-avdelningen på QPharma har för tillfället 44 personer anställda och jobbar med analys av produkter, råvaror och analysarbetet i utvecklingsprojekt.

Om verksamheten

QPharma är ett Malmöbaserat läkemedelsföretag med 200 anställda. De senaste 50 åren har företaget både tillverkat och utvecklat läkemedel och är idag verksamma på både lokal och global nivå. QPharma arbetar enligt Läkemedelsverkets regelverk för styrning av tillverkning och packning av läkemedel med syfte att säkerställa att varje produkt uppnår högsta kvalitet. År 2019 vann företaget Malmö stads företagspris i kategorin "Life Science" för deras produktion och försäljning i världsklass samt deras framstående arbete med att främja global kvinnohälsa.

QPharma arbetar efter deras tre värderingar som är, göra skillnad, nära kunderna, bästa arbetsplatsen.

Mer om tjänsten

Som Senior Analytical Chemist kommer du arbeta med analys av våra råvaror för kommersiell produktion eller råvaror till våra utvecklingsprojekt. Ditt arbete är laborativt men du förväntas också dokumentera ditt arbete. Som specialist på råvaroanalyser är det också ditt ansvar att ta fram eller verifiera metoder för nya råvaror.

En vanlig arbetsdag som Senior Analytical Chemist kommer du jobba med bland annat praktiskt laboratoriearbete, analys av råvaror samt vid behov produkt, ansvara för felsökning och utredningar, uppdatera och skriva analysmetoder, utföra validering/verifiering av råvarumetoder, utföra stabilitetsanalyser samt instrumentansvar.

Tjänsten är heltid med placering är i Malmö. Du kommer initialt vara anställd som konsult på Dreamwork i 6 månader. Det finns goda möjligheter till förlängning eller anställning direkt hos vår kund.

Din profil

Du har en civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, eller magisterexamen inom kemi eller motsvarande. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av farmakopémetoder och analystekniker som GC, HPLC, IR, spektrofotometri och dissolution.

Vidare är du som person noggrann, driven, målmedveten med mycket energi, en lagspelare samt lyhörd och flexibel.

Då QPharma arbetar i en internationell miljö är det därför viktigt att du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.