Har du också gjort slut med HR? Icketraditionell HR-chef sökes

Har du också gjort slut med HR? Icketraditionell HR-chef sökes

Jag sprack i sömmarna under hösten. Jag harvade på över min kapacitet lite för länge och till slut rasade det. Nu ändrar jag min tillvaro för att få tillbaka balansen och skärpan, vilket är anledningen till att denna platsannons finns. Detta handlar om en roll jag älskat varje minut av att ha. Vår resa har varit (och är) så positiv, utmanande och generös. Någonstans på vägen, mitt i allt det roliga, utvecklade jag en allergi för den rollen och därför vill jag lämna plats i rymdskeppet till dig. Rollen jag erbjuder är min nuvarande - personalchef på Prisjakt. Men, var inte orolig. Vi har ändrat ansvaret och upplägget så att inte du ska hamna i samma situation - var trygg, vi har din rygg. Ett sätt att se på det är att rollen delas i två halvor, där jag kommer hålla ena halvan kvar. Så vad kan vi säga om oss? Jag skulle uttrycka det så här.

Inte som alla andra
Prisjakt är ett av Sveriges märkligaste bolag. Vi är en varm röra av nördighet, hjärta och udda personligheter (somliga med frysen full av mullvadar*). Vi söker dig: en ärrad hr-veteran med geisten intakt, som fortfarande ifrågasätter de givna sanningarna i din bransch. Du behöver ha ett stort hjärta och förmågan att stålsätta dig när det behövs. Din tid inom HR får inte ha gjort dig cynisk eller avtrubbad. Du har inte bytt din tankeförmåga mot Excel. Din roll är titulerad "operativ chef för PAO" (People And Organisation). Vi kallar oss så eftersom vi "gjort slut med HR". Prisjakt är ett bolag med kultur som operativsystem. Vi är kända för att tillämpa udda grepp som arbetsgivare. Många känner till oss på grund av våra roliga platsannonser eller för vår lekfulla kulturbok. Vi vill nu att du ska hjälpa oss vidare på samma skumpiga okonventionella resa.

Vårt team
Du kommer att leda en avdelning med tre goa medarbetare (en är placerad i Krakow och två i Ängelholm). En av dem glömmer ofta bort sig när hon har hörlurar och sjunger högt utan att inse det (hon vill vara anonym, men heter egentligen Filippa). I ditt arbete kommer du ofta diskutera/debattera/sparras/bolla idéer med mig (Linus Jonkman) utifrån min roll som organisationsstrateg. Ditt och mitt gemensamma syfte blir att verka för en levande värdegrund, en hållbar arbetsmiljö och en kultur som skapar förutsättningar för ett stort engagemang. Vi ansvarar för den totala upplevelsen av Prisjakt som arbetsplats med lokaler, processer, förmåner, ledarskap och övriga kontaktytor. Vårt mål är att bli galaxens bästa arbetsplats.

Baws
Du kommer att ha denna mannen som närmsta chef - Peter, vår VD. Peter är väldigt bra att jobba med, receptiv och engagerad. Han är relativt ny på Prisjakt och har vädrat bolaget med nya positiva idéer och ambitiösa mål. Han har dock en mörk sida. Peter är en sån där person som trivselpratar. Därför kommer en del av din arbetsdag att bestå av spontana samtal så det hjälper om du har en dylik social böjelse. Det är Peter som kommer ansvara för denna rekryteringen.

Ansvarsområden
 • Att leda Prisjakts PAO funktion och ansvara för tre fantastiska medarbetare
 • Att få en bra styrning och kvalitet i Prisjakts rekryteringsprocesser
 • Leda fackliga förhandlingar
 • Ständigt förbättra våra processer och kritiskt granska det vi gör
 • Vara rådgivande i juridiska / företagsetiska situationer
 • Hantera anställningar och uppsägningar
 • Ansvara för vår arbetsmiljö
 • Bidra till en fantastisk kandidatupplevelse och att Prisjakt avancerar som ett urstarkt employer brand
 • Hantera budgetarbetet som faller innanför ditt ansvarsområde
 • Vara sparringpartner till vår charmiga organisationsstrateg (d.v.s. mig)
Nobody puts personalen in the corner
Ansvarsmässigt kommer du ansvara för Prisjakts PAO funktion i Sverige, Norge, Finland och Polen. Du kommer att rapportera direkt till vår vd. Initialt så är denna roll inte representerad i vår ledningsgrupp (däremot är personalfrågorna representerade där genom mig).

Rollen har sin placering i Malmö och Ängelholm och du förväntas vara på båda kontoren omväxlande. Det går därför bra att du bor på någondera av orterna. Det kommer även krävas resor till Polen och Stockholm ibland.

Krav på erfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet av HR-arbete och personalansvar
 • Vana av att genomföra rekryteringar, fackförhandlingar, lönerevisioner och uppsägningar
 • Du har koll på arbetsrätt
 • Du kommunicerar ohämmat på engelska och svenska
Meriter
 • Internationell erfarenhet
 • utbildning i organisationspsykologi
 • Vana av koncernpolitik
Här är vår kulturbok. Gillar du den kommer du älska att faktiskt jobba här.

Jag ser verkligen fram emot att se dig i denna rollen. Detta är en rekrytering som jag personligen är emotionellt engagerad i.

Vi ses

Linus Jonkman

*du kommer förstå
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 apr (33 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Prisjakt är en av Sveriges största oberoende informations- och jämförelsetjänster och guidar konsumenter till smarta köp. Prisjakt startades 2002 och sedan 2006 är Schibsted Tillväxtmedier AB majoritetsägare i Prisjakt Sverige AB.