Projektledare till marknadsledande OBOS

Projektledare till marknadsledande OBOS

Har du erfarenhet av att arbeta i projektform och trivs med det? Har du ekonomisk kompetens och är van vid att koordinera och arbeta systematiskt? Är du en kommunikativ person som vill utvecklas i ett spännande och starkt växande företag? Då har vi tjänsten för dig!

Beskrivning av arbetsuppgifter:
Koncernen befinner sig i ett expansivt skede och tar sig an framtidens utmaningar genom att utveckla och stärka våra affärsområden. Vi ska fortsätta att forma Sverige som samhällsutvecklare och öka vår närvaro på bostadsmarknaden. Detta genom ett ökat fokus på projektutveckling, markförvärv och egenutvecklade bostadsrättsprojekt. Satsningen innebär att vi behöver förstärka organisationen i region Malmö med ytterligare en Projektledare.

I OBOS organisation kallas rollen för projektledare men i en annan organisation kan du ha arbetat exempelvis som arbetsledare (med flera års erfarenhet), produktionschef, platschef eller i någon liknande ledarroll. Verksamhetsområdet omfattar Skåne, Blekinge och delar av Halland. I din roll som Projektledare för OBOS Sverige AB är du produktionsansvarig och ekonomiskt ansvarig för tilldelade byggprojekt.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Ansvar för tilldelade projekt vad gäller ekonomi, kvalitet och genomförande.
 • Ekonomiskt optimera projekten i initialt skede samt löpande vid behov.
 • Ansvara för projekteringshandlingar samt entreprenadernas genomförande.
 • Ansvarig för entreprenaders upphandlingar, förhandlingar och avtal.
 • Medverka till att projekten uppnår god lönsamhet.
 • Uppföljning och rapportering i projekten.
 • Att tillsammans med Projektutvecklare medverka vid utformning/utveckling av nya projekt.
Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med projektledning och att leda byggprocesser från start till avslut. Du har vana av att sköta den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen av totalentreprenader. Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning, gärna byggingenjör samt ett stort intresse för byggbranschen och trivs i en roll där du har ett helhetsansvar. Du har förmåga att överblicka helhetsbilden, arbeta proaktivt och ser vad som kontinuerligt behöver göras. Vidare så har du en utpräglat god samarbetsförmåga.

Krav på person:
I rollen som projektledare har man kontakt med flertal externa entreprenörer som ska kunna samarbeta ute på byggena och du agerar själv spindel i nätet. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmågan att leda och coacha.

Vidare ser vi att du stämmer in på följande:
 • Minst 5 års erfarenhet av projektledning.
 • Relevant utbildning (exempelvis byggingenjör) alternativt mångårig ledande erfarenhet inom byggbranschen (exempelvis som platschef).
 • Strukturerad med god ordning och reda.
 • Ansvarsfull och jobbar bra såväl med kollegor i ditt arbetslag som med självständiga uppgifter.
 • Kapabel till att leverera även under tidvis hög arbetsbelastning.
 • Bra på att skapa goda relationer och vårda dessa.
Du har dessutom en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Allmänna datorkunskaper är inga problem för dig och du kan snabbt sätta dig in i nya affärssystem. B-körkort är krav för tjänsten. Vi ser det som meriterande om du genom idrott/föreningsliv har fått med dig egenskaper som höjer såväl prestation som resultat. Ange gärna vilka idrotts-/föreningserfarenheter du har och på vilket sätt det har format dig som person, och hur du tror att detta påverkar dig i en roll som Projektledare.

Övrigt:
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: 8-17
Plats: Malmö, Hyllie

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Carlsson på mattias.carlsson@performiq.se. Har du frågor om tjänsten innan vecka 33 så vänd dig till Rekryteringskonsult Sara Lindmark på sara.lindmark@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Företagspresentation:
OBOS grundandes i Oslo 1929, ägs av dess drygt 420 000 medlemmar och är en av Nordens främsta leverantörer av bostäder. OBOS Sverige AB, är Sveriges största huskoncern där varumärkena OBOS PU, Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Mark ingår. Som en del av OBOS-familjen och den finansiella styrka det ger oss så stärker vi vår position som en stabil och långsiktig partner inom bostadsbyggandet och samhällsutvecklingen på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att vi kan leverera större volymer och ta oss an mer mark och större projekt att utveckla till nya områden.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://performiq.se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper.