Skolkurator

Skolkurator

Peabskolan AB är ett helägt dotterföretag till Peab och finns i Malmö, Solna och Göteborg. Vi utbildar idag ca 300 ungdomar och erbjuder sedan 2006 Bygg- och anläggningsprogrammet för behöriga och Introduktionsprogram för icke behöriga elever.

Peabskolans verksamhet bygger på en pedagogisk modell där verklighetsbaserat lärande, ett aktivt värdegrundsarbete, kurs- och ämnesintegrering samt en djupgående modell för individualisering är de fyra grundprinciperna. Utvärderingar baserade på både kvalitativa och kvantitativa resultat visar att modellen hittills varit mycket framgångsrik. Peabskolan är en fristående skola.

Peabskolan i Malmö har idag ca 100 elever fördelat på 6 klasser. Därmed har vi ett mycket nära samarbete med varje elev.

Nu söker vi en skolkurator till vår verksamhet i Malmö. Tjänsten är på deltid 30% där du kommer att var en viktig del av skolans främjande och förebyggande elevhälsoarbete och en central person i elevhälsoteamet. Du ska arbeta för att skapa förutsättningar för lärande genom att stötta elever med sina studier. Du har ett förhållningsätt där relation står i centrum med en positiv grundinställning till eleven och en stor tilltro till elevens egen förmåga.

Vi söker dig som kan vara en vuxen förebild, som är trygg och tillitsskapande. En viktig egenskap är att du har kompetens att skapa relationer och förmåga att motivera och stötta elever. God samarbetsförmåga är en förutsättning för att klara av det nära samarbetet med rektor, lärare, elever och vårdnadshavare som ingår i ditt uppdrag.

Vi söker dig som har en socionomexamen och erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Meriterande är om du tidigare har arbetat som kurator eller har annan erfarenhet av att jobba i skolmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För frågor gällande tjänsten kontakta Rektor Peabskolan Malmö, Nicklas Lundgren 073 337 67 74 alternativt nicklas.lundgren@peab.se.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 16 oktober.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.