Projektchef/projektledare

Projektchef/projektledare

Vi växer och söker nu projektchef/projektledare till Peab Bostad region Skåne

Peab Bostad AB är en av Sveriges största bostadsutvecklare och en del av Peabkoncernen. Vi är ca 160 medarbetare och har en omsättning på ca 6 miljarder. Det går bra för Peab Bostad och vi vill växa ännu mer och förstärker därför vårt team med fler engagerade bostadsutvecklare. Just nu söker vi projektchef/projektledare med placering i Malmö, för utveckling av våra bostadsprojekt i Skåne. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta projekt, inspirerande kollegor och stora utvecklingsmöjligheter. Följ med på vår resa till att bli Sveriges bästa bostadsutvecklare!

Som projektchef/projektledare ingår du i en grupp med andra projektledare och projektchefer och rapporterar till distriktschefen. Som projektchef/projektledare är du ansvarig för projektets genomförande från markförvärv till projektavslut och eftermarknad. Du är projektets ansikte utåt, både internt och externt, gentemot kunder, myndigheter, konsulter etc. Du ansvarar för att genomföra projektet enligt beslutade investeringsbeslut och är ansvarig för projektets resultat avseende lönsamhet, NKI med mera. Du säkerställer också ett välfungerande samarbete mellan samtliga inblandade parter och du rapporterar till distriktschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Övergripande ansvar för projektens resultat
  • Samordna och leda interna resurser kopplade till projektens olika faser
  • Säkerställa samarbetet mellan projektering, produktion och försäljning för att optimera kunskaps och erfarenhetsutbyte i projekten
  • Arbeta med marknadsanalys och framtagande av projektens affärsplan
  • Ansvar för att produktionen handlas upp till rätt kostnad, kvalitet och tidsramar
I nuläget har distrikten ett flertal pågående spännande bostadsprojekt i såväl tidig fas som i produktionsfas. Tillväxtambitionen för distrikten är höga och Peab Bostad har en god projektportfölj.

Kompetenser och personliga egenskaper

Vi söker dig som:
  • Innehar högskole-, civil- eller YH-examen inom samhällsbyggnad eller har motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har minst 3-5 års tidigare erfarenhet inom projektledning, gärna inom bostadsutveckling
  • Har god kunskap inom projektekonomi
Som person är du en pålitlig relationsbyggare som kan navigera mellan det strategiska och taktiska/operativa i projekten. Du kan leda andra och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en kommunikativ och lösningsorienterad person med hög integritet. Du har ett helhetsperspektiv och arbetar strukturerat och självständigt, där affärsmässighet och ekonomi är naturliga komponenter. Att du är resultatfokuserad, kundorienterad och aktivt vill medverka i vårt utvecklings -och förändringsarbete är en förutsättning.

Vi erbjuder

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Jenny Sjöborg, Personalchef , 08-623 68 74,
Ola Magnusson, 0733 37 58 95,
Mer info
Kontaktperson Jenny Sjöborg, Personalchef
Telefon 08-623 68 74
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.