Är du redo för nästa steg? Vi på Peab bygg bostad är nu i en expansiv fas och behöver stärka upp vårt team med ytterligare en platschef. Nu söker vi en genuin och stabil ledare som vill utvecklas tillsammans med oss!

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag och vi på bygg i region syd har många spännande och lokala byggprojekt med byggstart 2021. Peab är en platt och lärande organisation och hos oss finns det stora möjligheter till personlig utveckling inom bolaget. Vi är måna om våra medarbetare och ett starkt entreprenörskap är viktigt för oss i varje projekt.

Peab bygg bostad syd består idag av cirka 100 yrkesarbetare och 110 tjänstemän, och vi söker nu dig som vill arbeta som platschef i och omkring Malmö/Lund. Som platschef hos oss får du ingå i ett starkt team med bred kompetens och god laganda. Vi har en skicklig garantiorganisation som tar över ditt projekt efter avprickad slutbesiktning. På så sätt kan du som Platschef lägga fokus på nästkommande projekt och ni ges möjlighet att i tidigt skede påverka nästkommande projektet samt processen.

Rollen hos oss
Som Platschef hos oss bär du ansvaret för att leda, prioritera och genomföra projekt, från början till slut, tillsammans med ditt team. Du samarbetar även med stödfunktioner så som KMA, kalkyl, inköp, ekonomi m.m. Ert gemensamma mål är självklart; att skapa effektivitet, god lönsamhet och kundnöjdhet i alla led.

Du som ledare i Peab har som uppgift att genom gott föredöme driva och bygga det bästa laget! För att trivas i rollen hos oss ser vi att du är genuint intresserad av branschen, drivs av att leda och vara ett gott föredöme för andra, samt att produktionen och dina projekt är ditt största fokus.

Som platschef hos oss på Peab kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Personalansvar genom att leda och fördela arbetet med gott föredöme.
  • Som platschef bär du det ekonomiska ansvaret i projektet. Så som prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • Arbetsmiljöansvar, miljöansvar samt säkerhetsansvar inom dina projekt.
  • Uppnå god kundnöjdhet, samt bevara och utveckla jordnära och långsiktiga kundrelationer.
  • Se affärsmöjligheter och ta dessa i hamn med god lönsamhet.
Tjänsten erbjuder många sociala kontaktytor, utmaningar och stor möjlighet till personlig utveckling inom Peab. I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle.

Dina erfarenheter
  • För att lyckas i rollen krävs tidigare erfarenhet av byggbranschen.
  • Erfarenhet av att leda yrkesarbetare samt tjänstemän. Vi ser även att du har tidigare haft ekonomiskt ansvar i projekt.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.
  • Körkort B
Personliga egenskaper

Du har en genuin strävan att du och ditt team ska prestera och leverera goda resultat varje dag, men också över tid. För dig är det inga problem att anpassa dig efter rådande situation och du har ett gediget ekonomiskt intresse, vilket visar sig i dina projekt! Som ledare är du ett föredöme, även under tidspress, samt du löser de åtagande som ligger på ditt bord.

Med din profil och ditt ledarskap är du en förebild samt har du ett genuint intresse att agera mentor till kommande medarbetare. Det faller sig naturligt för dig att lyssna och vara mottaglig mot såväl medarbetare som mot kunder. Du är närvarande och lyssnar på deras behov och anpassar ditt ledarskap oavsett situation. Du är genuint engagerad både i det dagliga arbetet men även i planeringen på längre sikt.

Dina insatser kommer att bidra till såväl företagets framgång som till en bättre arbetsplats och vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör.

Välkommen att söka till ett engagerat och framtidsinriktat företag med trevliga kollegor.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan
Mer info
Kontaktperson Caroline Axelsson, HR-generalist
Telefon 0733-37 21 79
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 apr 2021 (100 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.