Projektledare till vår digitaliseringsresa

Projektledare till vår digitaliseringsresa

Vill du vara med på Peabs digitala utveckling och bygga framtidens hållbara samhälle?

Bygg- och Anläggningsbranschen befinner sig i spännande förändring där ökad konkurrens, ny teknik och omvärldskrav gör att branschen i allt större utsträckning tänker om kring traditionella affärsmodeller, förädlingskedjor och arbetssätt. Det handlar inte minst om att hitta nya och smartare sätt att bygga och anlägga städer, bostäder och infrastruktur men också att det görs med nya tekniker, produkter, tekniska lösningar och råvaror som är innovativa och hållbara. Teknik integreras därmed i allt större utsträckning i arbetssätt och produktionsmetoder för ökad kvalitet, kunskapsåterföring och effektiviseringsmöjligheter. Digitalisering av branschen kommer att vara avgörande i denna transformation.

Din vardag

Du kommer ingå i koncernfunktionen digitalisering av inköp och arbeta med att projektleda förstudier, kravställa och agera projektledare inför implementation av nya system. Du bidrar även med din erfarenhet till ständiga förbättringar av våra digitala system. Gruppen du är del av består av både juniora och seniora projektledare som stöttar och inspirerar varandra i arbetet och den fortsatta utvecklingen på Peab. Vi har många spännande och viktiga projekt att leda framöver och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen på vår digitaliseringsresa.

Du kommer arbeta med:
  • Att driva digitaliseringsprojekt inom inköp, såsom förstudier, upphandlingar och införande av nya system
  • Att vara representant i koncernövergripande framtida digitaliseringsprojekt inom områden som exempelvis miljö och kalkyl
  • Att nätverka och knyta goda kontakter med verksamheten för att kunna omvandla deras krav/önskemål till digitala komponenter och lösningar i de system vi upphandlar
  • Att förvalta och vidare utveckla våra befintliga system
  • Att samverka med andra delar inom projektinköp och inom koncernen
Din profil

Vi söker dig som har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom teknisk projektledning samt har en relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning. För att trivas i rollen har du praktisk erfarenhet av att projektleda systemprojekt och dokumenterad erfarenhet av arbete med förstudier, kravställning och kravhantering samt införande och förändringsledning. Erfarenheter du har med dig från tidigare anställningar eller i rollen som konsult. Vi tror att du är en duktig kommunikatör och trivs med att leda och driva förändringsarbete.

Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande men inget krav. Har du erfarenheter från företag/branscher med liknande karaktär, dvs. decentraliserade och distribuerade verksamheteter är det också meriterande.

Du vill arbeta med system och processer som kopplar till vårt inköp och har erfarenhet av kravställning mot systemutveckling. Du trivs med att arbeta i team för att lösa gemensamma utmaningar och är van att driva förändringsledning i samband med process- och systeminförande. Struktur och metodik är lika självklart för dig som att utgå från ett helhetsperspektiv med leveransfokus. Du tar initiativ är driven och lyhörd. Du är van vid utmaningar och bidrar till ständiga förbättringar.

Svenska och engelska är en naturlig del av din vardag och placeringsort för tjänsten är antingen Malmö eller Göteborg. Det förekommer resor i tjänsten.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att utvecklas inom vår organisation.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Wise IT och du ansöker här. Lägg märke till att vi inte tar emot ansökan via nedan sök tjänsten-länk utan enbart via länken på Wise IT:s sida. Har du eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexander Lindgren på 0760-00 18 26 eller alexander.lindgren@wiseit.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.