Hållbarhetscontroller

Hållbarhetscontroller

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? För Peab innebär hållbarhet ansvarsfullt företagande. De affärer vi gör ska vara långsiktigt hållbara och skapa mervärde i samhället. Det vi producerar ska vara hållbart genom hela livscykeln. Vårt hållbara erbjudande formas när vi hittar balans och ett långsiktigt värde för både människa, miljö och affär. Vår uppförandekod visar vägen för etiskt hållbara affärer.

Nu söker vi på Peab två Hållbarhetscontrollers då vi etablerar ett dedikerat team för prognostisering, uppföljning, analys och rapportering av Peabs hållbarhetssatsningar.

Tjänsterna kan vara placerade på något av våra kontor i antingen Förslöv, Helsingborg eller Malmö.

Om tjänsten

I rollen som Hållbarhetscontroller ingår huvudsakligen:
  • Ansvar för att driva, samordna och säkerställa standardiserade och effektiva arbetssätt och metoder/verktyg för insamling, kvalitetssäkring, analys och rapportering av hållbarhetsdata
  • Ansvar för att utveckla, driva och implementera koncept och digitala verktyg som möjliggör för organisationen att integrera hållbarhetsdata i verksamheten
  • Stöd och kvalitetssäkring vid revisioner och ESG-enkäter samt samordning och i vissa fall ifyllande av ESG-enkäter på koncernnivå
  • Ansvar för att tillhandahålla aktuella stöddokument till anbud och revisioner
Dina kvalifikationer

Vi söker en person med relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av arbete med databearbetning, nyckeltal och hållbarhetsrapportering. Vidare krävs mycket goda kunskaper om de regelverk som styr hållbarhetsområdet, utvecklad språklig kompetens i svenska och engelska samt goda kunskaper inom digital informationshantering. Arbete inom revision är meriterande.

Erfarenhet av att leda tvärfunktionella initiativ inom stora organisationer är meriterande. Det är dessutom en stor fördel med erfarenhet av arbete i projektform i stora organisationer med affärsstödjande inriktning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Marcus Lundgren, mail: marcus.lundgren6@peab.se eller tfn: 0725-337865.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.