Chef HR Service (HR COO)

Chef HR Service (HR COO)

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Är du en organiserad person som drivs av att sätta kunden och människan i fokus och stimuleras av att ställas inför nya spännande utmaningar? Då kan det vara dig vi söker!

Nu söker vi på Peab en Chef HR Service som kommer ha en stimulerande och utvecklande roll i att vara med och utveckla Peabkoncernens arbetssätt för att skapa affärs- och medarbetarfokuserade HR processer och leverans av samma till organisationen. Rollen kan vara placerad på något av våra större kontor i antingen Solna, Göteborg, Malmö eller Förslöv.

Om tjänsten

I rollen som Chef HR Service kommer du att ha det övergripande ansvaret för samordning och operativ leverans av koncernövergripande HR processer inom ramen för ex Rekrytering, Kompetensutveckling, Välmående och Rehab och länkat administrativt stöd. Du har det övergripande ansvaret för leverans av gemensamma HR-tjänster i våra olika nordiska länder.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga HR funktioner inom HR som exempelvis HR Centralt för Peabkoncernen, Affärsnära HR, HR Teknologi och HR Support för att säkerställa kundorienterade processer och leveranser med hög kvalité. Du kommer även löpande vara i dialog med externa leverantörer och samarbetspartners inom olika områden.

I arbetet ingår att kontinuerligt förbättra samt säkerställa att HR-leveranser möter krav på kvalitet, servicenivå och kostnad enligt serviceavtal samt säkerställa efterlevnad av process och riktlinjer. Du arbetar löpande med att identifiera synergier för att skapa gemensamma HR processer i de delar som gynnar såväl medarbetare, chef, HR och Peab i sin helhet.

I rollen kommer du inledningsvis att ha personalansvar för ca 6 personer som består av såväl chefer som specialister inom rekrytering samt kompetens och utbildningstjänster.

Om dig

Rollen som Chef HR Service kräver att du är resultatinriktad och lösningsfokuserad i ditt arbete. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att skapa strategier och sedan engagera och motivera din omgivning på resan dit. Du kan utmana din omgivning på ett konstruktivt och konsultativt och prioriterar ett värdeskapande arbete och arbetssätt. Du har ett driv med förmåga att utveckla såväl dig själv som din omgivning.

Genom att organisera ditt arbete noga skapar du en jämn arbetsbörda för dig själv och din omgivning. Du är serviceorienterad och hittar vägar att kombinera process med teknik för att alltid ge kunden bästa möjliga upplevelse.

Vidare tror vi att du har:
  • En Högskola-/universitetsexamen inom HR, organisation och ledarskap
  • 10-15 års erfarenhet inom HR, varav flerårig chefserfarenhet
  • Erfarenhet av digitalisering och processeffektivitet
  • Ett affärs- och kundorienterat arbetssätt
  • Förmåga att omsätta operationella behov till kundanpassade leveranser
  • Förmåga att motivera andra direkt eller indirekt och nå individuella och gemensamma behov
  • Förmåga att arbeta framgångsrikt med förändring i en matrisorganisation.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort och möjlighet att resa inom Norden
Vi tror även att du är prestigelös i ditt arbetssätt och delar våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga.

För mer information, vänligen kontakta

Anders Berge, CHRO, +46 8 623 67 37

Gunnar Wannehag, HR Chef, +46 431 891 86
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.