Senior Business Controller Bageri till Pågen

Senior Business Controller Bageri till Pågen

Söker du en ansvarsfull och varierande roll på ett marknadsledande bolag med välkända produkter och varumärken? Då kan detta vara en tjänst för dig.

Vi söker en erfaren Business Controller som kommer att arbeta nära bagerierna i Malmö och Göteborg med stort fokus på effektivitet och kapacitet som ska säkerställa process och underlag för en effektiv och säker hantering av större investeringsprojekt.

Här erbjuds du en ny roll som du själv är med och utformar. En bred roll där varje projekt är unikt, och som du tar dig an tillsammans med mycket engagerade medarbetare på många olika avdelningar inom Pågen.

Pågen präglas av en familjär stämning med korta beslutsvägar och trevlig atmosfär där de anställda har stort engagemang, och du har stor möjlighet att påverka i en verksamhet i förändring. Det du gör, det syns!

Ansvarsområden
Rollen inbegriper två huvudsakliga ansvarsområden:

Ansvar för att investeringsprojekten lever upp till Pågens investeringspolicy samt arbeta aktivt med utvärdering och uppdatering av denna policy. Baserat på detta dokument säkra att Pågen har en process för förstudier.
  • Arbeta tillsammans med projektdeltagarna för att skapa och etablera verktyg och rutiner för att fånga nödvändiga data.
  • Vara sammankallande till Pågens investeringsråd.
  • Sammanställa jämförelse av utvärderingar och analyser baserat på olika investeringsalternativ.
  • Samverka med inköp i processen för upphandling och anbudsförfrågningar.
  • Ansvar för forecast- och budgetprocesser samt analysarbete.
  • Äga projektmodulen i affärssystemet.
Ansvar för att tillsammans med övrig verksamhet säkerställa att Pågens bagerier drivs på ett kostnadseffektivt sätt med stort fokus på effektivitet och kapacitet.
  • Tillsammans med verksamheten driva produktivitetsförbättringar.
  • Arbeta med bagerierna för att skapa och etablera verktyg och rutiner för att fånga nödvändiga data.
  • Tillse att organisationen har erforderliga verktyg för uppföljning och rapportering.
  • Delta i, samt genomföra analys av bokslut, budget och forecast-arbete.
Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är civilekonom eller motsvarande. Du har många års erfarenhet av liknande arbete som Business Controller inom tillverkande bolag och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. I din roll som Business Controller har du drivit och genomfört egna och andras beslut tvärfunktionellt med direktkontakt i den operativa verksamheten. Du har ett stort affärsintresse, är proaktiv och har lätt för att identifiera förbättringsområden. Vidare har du mycket energi, är smidig och serviceinriktad, och trivs med att ha många kontaktytor i organisationen. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Pågen med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på tel. 070-3755075 eller mail kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson på tel. 0706-555730 eller mail johanna.andersson@mpya.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 mars 2021 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Pågen! Pågen är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Vi är ett familjeföretag i femte generationen, vars bagartradition började redan 1878. Vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv med omsorg om våra medarbetare, kunder, konsumenter och vår jord. Vi brukar säga att "det vi bakar ska vi kunna ge till våra barn". Idag bakar och säljer vi ca 60 olika produkter och våra goda, färska bröd hittar du i alla svenska matbutiker, i Danmark, Norge, Finland och Tyskland, och våra Gifflar och skorpor exporteras till 25 olika länder. I Sverige har vi medarbetare över hela landet, för att varje dag kunna förse butiker och konsumenter med färskt bröd. Vill du bli en av oss? Läs mer på www.pagen.se