Key Account Manager (grossist & skaldjur) Orkla Foods Sverige

Key Account Manager (grossist & skaldjur) Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro.
Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.


Vill du vara med på vår resa att skapa lönsam tillväxt inom vårt affärområde Foodsolutions? Just nu söker vi en Key Account Manager som vill vara med i teamet och bidra till hur vi ska arbeta med våra grossister framgent. Tjänsten innefattar ett ansvar för våra mindre grossister och ett övergripande ansvar för vår skaldjursaffär.

Arbetsuppgifter
Syftet med befattningen är att utveckla och strukturera vårt samarbete med grossisterna som en viktig samarbetspartner. Syftet är dessutom att skapa kort & långsiktig lönsam tillväxt för vår totala försäljning på kunderna och i synnerhet driva vår försäljning mot privata restaurangmarknaden. Utöver detta innefattar tjänsten ett övergripande ansvar för utvecklingen av vår affär med skaldjur.

Rollen kräver ett informellt ledarskap och projektledaregenskaper då flera olika funktioner i organisationen är delaktiga i att genomföra kundplanerna. Befattningen innebär att genom eget arbete och via andra funktioner driva och utveckla Orkla Foods Sveriges Foodsolution affär med aktuella grossister. Du kommer att ansvara för försäljningsutvecklingen (NSV & TB1) men även för kundlönsamhet som inkluderar samtliga våra direkta säljkostnader på kunden.

Dina primära arbetsuppgifter är:
  • Kundkontakt med formella och informella beslutsfattare och kommunikation både internt och externt
  • Planering, administration, genomförande och uppföljning av kundplan & aktiviteter
  • Bevaka och analysera försäljning och resultat - vidta åtgärder om så behövs
  • Ansvar för avtal, investeringar & rabatter
  • Initiera volymdrivande aktiviteter, projekt och kundaktiviteter såsom kundträffar.
Placeringsort är vid vårt huvudkontor i Malmö. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna inom ekonomi eller motsvarande. Tjänsten kräver att du är analytisk och noggrann. Du har erfarenhet och haft eget kundansvar för stora komplexa kunder, helst inom Foodservice eller liknande B2B bransch. För att lyckas i rollen som ansvarig för skaldjursaffären som till största delen består av försäljning av handskalade räkor med kort hållbarhet till ett 40 tal kunder, krävs erfarenhet från att ha arbetat med snabbrörliga varor inom liknande kategorier gärna kylt.

Vi sätter stort värde vid att du som kandidat skall vara driven, självgående, lösningsorienterad, ha lätt för att ta action och vara snabb i vändningarna. Men framförallt måste du ha passion för försäljning och verkligen vilja nå dina mål! Vidare bör du vara en duktig kommunikatör & ambassadör för Orkla Foods Sverige då du är en nyckelperson i kommunikationen såväl internt som externt med några av våra viktigaste kunder.

Du rapporterar till Business Manager Grossist/PE. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kontaktperson och ansökan
Då vi samarbetar med Badenoch & Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Börjesson, tfn 020-15 18 18, alt. pernilla.borjesson@badenochandclark.se om du har frågor om tjänsten.

Sista ansökningsdag är den 27 september 2018. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Pernilla Börjesson
Telefon 020-15 18 18
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 1 okt (6 dagar kvar)