Supply Chain Controller till Orkla Foods Sverige

Supply Chain Controller till Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige söker nu en Supply Chain Controller. Du kommer att arbeta på det moderna och inspirerande huvudkontoret i centrala Malmö och ha en operativ och spännande roll som Supply Chain Controller för logistik och planering samt för två av Orklas svenska fabriker. Du ingår i controllergruppen för Supply Chain som hanterar 9 fabriker och logistik/planering i Sverige som producerar både till Orkla Foods Sverige, men även till andra bolag i koncernen. Din roll är mycket viktig då du kommer bli en nyckelspelare för logistik och planering samt två av bolagets fabriker. Du rapporterar till Fredrik som är Supply Chain Controlling Manager. Fredrik är en mycket engagerad och empatisk ledare, som är mån om att teamet mår bra, har kul och utvecklas.

Vad erbjuder Orkla dig?
Du kommer att arbeta i en levande och dynamisk miljö med härliga kollegor som brinner för Orklas välkända produkter. Orklas kultur präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Företaget är inne i en förändringsfas med pågående implementering av nytt affärssystem och stor möjlighet att påverka i en verksamhet som täcker hela värdekedjan från idé till produkt i butik.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Fabrikscontrolling av två fabriker
  • Controller för logistik samt planering
  • Budget- och prognosarbete
  • Rapportering och uppföljning
  • Stötta fabrikerna i projekt och investeringar
  • Stötta dina fabrikers ledningsgrupper
  • Bidra till utvecklingen av arbetsmetoder, processer och verktyg.
Vem söker vi?
För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är civilekonom eller civilingenjör och har ett par års erfarenhet av arbete inom controlling inom Supply Chain eller Operations, alternativt som Business Controller i tillverkande bolag. Du har ett brinnande intresse för verksamheten, är analytisk och självgående och har lätt för att identifiera förbättringsområden. Vidare har du mycket energi, är smidig och serviceinriktad, och trivs med att ha många kontaktytor i organisationen. Du är systemorienterad med hög kunskap i Excel och har du erfarenhet av SAP är detta meriterande. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Har vi väckt din nyfikenhet, och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Orkla med MPYA Finance. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta Kristina Bennet 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson 0706-555730, johanna.andersson@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 juni 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5,5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.