Senior Accounting Controller till Orkla i Malmö

Senior Accounting Controller till Orkla i Malmö

Nu växer Orklas Centre of Excellence Sverige! Söker du en ansvarsfull roll på en familjär arbetsplats med go stämning där möjlighet till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet? Är du en fena på redovisning, rapportering och processer kring detta? Är du självgående och noggrann men trivs samtidigt med att arbeta i team? Då kan jobbet som Senior Accounting Controller inom en av Sveriges största livsmedelskoncerner vara jobbet för dig.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Orkla Foods Sverige och Mpya Finance. Du kommer att bli anställd hos Orkla Foods Sverige och vara placerad på Orkla Foods inspirerande huvudkontor i centrala Malmö.

Arbetsuppgifter

Som Senior Accounting Controller blir du en del av Orklas Center of Excellence Sverige (CoE) som hanterar rapportering och avancerade redovisningsfrågor åt flera bolag inom Orkla koncernen. Du erbjuds en variation av arbetsuppgifter då man roterar mellan olika arbetsuppgifter inom teamet.

Du kommer, tillsammans med dina fyra hjälpsamma kollegor på avdelningen, se till att bolagens redovisning lever upp till såväl interna behov och riktlinjer som externa lagar och krav. Du rapporterar till redovisningschef Linda. Linda är en lugn och sympatisk ledare med en öppen, supporterande och hjälpsam inställning.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Rapportering
  • Moms och skatt
  • Årsredovisningar
  • Stödja verksamheterna i redovisningsmässiga frågor
  • Utveckla processer inom CoE för att ge bättre stöd till verksamheterna
  • Delta i förbättringsprojekt kring redovisnings- och rapporteringsprocesser inom CoE
  • Säkerställa effektiva interna kontroller
Din bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med gedigen redovisningserfarenhet. Du kan till exempel ha en bakgrund som redovisningskonsult alternativt redovisningsekonom eller så har du arbetat inom revision och därefter några år som redovisningsekonom på ett bolag. Vi vill gärna att du har erfarenhet av redovisning och rapportering i en koncern och har förståelse för IFRS. Dina Excel-kunskaper är mycket goda, och har du arbetat i SAP eller annat större ERP-system ser vi det som ett stort plus.

Som person är du noggrann, analytisk, självgående och duktig på att planera och prioritera. Du trivs också att samarbeta nära dina kollegor i CoE. Tjänsten innebär även interaktion med många delar inom bolagen såväl som externt, så det är viktigt att du trivs med att interagera och kommunicera med människor på olika funktioner och nivåer.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Orkla med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703-755075 eller kristina.bennet@mpya.se alt. Amelie Rijpma på 0709-966176 eller amelie.rijpma@mpya.se. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 juni 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 7 000 MSEK och har drygt 3000 anställda. I Sverige är Orkla verksamma genom bolagen Foods, Confectionery & Snacks, Care och Food Ingredients, alla med starka varumärken inom varje område. Orkla har 18 anläggningar runt om i Sverige och säljer välkända varumärke som exempelvis Felix, Abba, Anamma, OLW, Göteborgs kex, Grumme och Jordan.