Operations Manager

Om jobbet

Orkla Foods Sverige söker nu en Operations Manager med huvudsakligt fokus på att leda, samordna, följa upp och utveckla den löpande verksamheten i Orkla Foods Sveriges små och medelstora fabriker.

Orkla Foods Sverige Supply Chain består av totalt 9 stycken fabriker i Sverige, alla specialiserade utifrån teknologi, råvara och kompetensområde. Vi är den största operativa produktionsorganisationen inom Orkla och är en stor leverantör till den svenska verksamheten men även till våra systerbolag i Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Ditt arbete som Operations Manager innebär ett operativt ansvar för att utveckla och förbättra driften i Orkla Foods Sveriges små och medelstora fabriker genom coachning, uppföljning och styrning genom respektive fabriksledning. Du säkerställer att centrala Supply Chain-funktioner och fabriker kontinuerligt klarar att leverera i både drift och projekt. Du kommer dessutom att ansvara för att:
  • Samordna implementeringen av Orkla Produktions System i samtliga fabriker och lager.
  • Övergripande prioritera och resurssätta samtliga projekt inom Supply Chain.
  • Aktivt bidra till att utveckla ledarskapet inom Supply Chain genom driftsnära/operativt ledarskap
Till din hjälp har du 10 stycken direktrapporterande medarbetare, du ingå i Supply Chains ledningsgrupp och rapporterar till Supply Chain Director. Placeringsort är i Malmö och resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller civilekonom och har flera års erfarenhet av operativt ledaransvar i produktionsverksamhet. Har du även arbetat med livsmedelsproduktion är det meriterande. Du är en kommunikativ, initiativrik och erfaren ledare med förmåga att inspirera och engagera. Du har erfarenhet av projektledning, driva större förändringar i produktions/fabriks-struktur och är väl initierad lean management Rollen kräver personliga egenskaper såsom en hög strategisk förmåga, affärsförståelse och en vilja att ständigt förbättra. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Kontaktperson och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Fransson, Supply Chain Director på telefon 070-223 56 84. Du söker tjänsten via www.orklafoods.se, senast den 10 maj 2017.

Välkommen med din ansökan!

*LI-OR
Jobbfakta

Mejla eller ring Orkla Foods Sverige AB, 010 1424000

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 maj

Om företaget

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.