Customer Support inom Export till Orkla Foods Sverige i Malmö

Customer Support inom Export till Orkla Foods Sverige i Malmö

Om tjänsten
Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Vill du arbeta med varierande arbetsuppgifter som ställer krav på flexibilitet och problemlösningsförmåga? Som Customer Support medarbetare inom export kommer du att bli en del av Orkla Foods Supply Chain organisation. Tillsammans med dina 10 kollegor på avdelningen ansvarar du för exportflödet från order till fakturering och att ge en god service till Orklas kunder. I din roll som Customer Support medarbetare ser vi att du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta, både med teamet och med kunder, leverantörer samt andra avdelningar inom företaget. Har du tidigare arbetat i SAP eller Movex är det en fördel.

Din placering kommer att vara på Orklas huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Customer Support Manager inom Orklas Supply Chain organisation.

I din roll som Customer Support medarbetare inom export kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Orderhantering via mail och telefon i affärssystemen Movex och SAP
 • Tulldokument som hanteras i EDICOM och GCT
 • Exportdeklarationer, T1 och T2
 • Utveckling av rutiner och processer som rör export och tull
 • Transportbokningar
 • Bevakning av leverans och restorder
 • Reklamationshantering
 • Registervård, kund- och leveransregister
 • Kundkontakt, proaktiv återkoppling på frågor från kunder
Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start omgående. Uppdraget sträcker sig till och med årsskiftet.

Om dig
Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och några års erfarenhet av arbete inom export, import och tullhantering i en administrativ serviceroll med kundkontakt. Vi ser gärna att du har jobbat i SAP eller Movex då detta är meriterande. Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda, både i tal och skrift.

Vidare ser vi att du är en flexibel, självgående och lösningsorienterad person som trivs med att jobba i ett högt tempo. Då du kommer att ha många kontakter både inom och utanför bolaget är det viktigt att du trivs med och har god vana av att samarbeta och kommunicera med flera olika parter. Du har förmåga att analysera och se helheten samt kan självständigt fatta beslut och redogöra för dessa.

Viktigt för tjänsten är:
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i SAP eller Movex.
 • Tidigare erfarenhet från arbete inom kundservice samt export eller spedition, gärna inom livsmedelsbranschen.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Orkla Foods Sverige
Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på över 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Matilda Nilsson via Adecco 0736-847270 alt. Matilda.Nilsson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Customer Support, Kundservice, Export, Spedition, Livsmedel, Orkla, Adecco, Malmö, SAP, Movex, Tull, Kundkontakt, Transport, Orderhantering, Order, Supply chain, Orkla Foods
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 10 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.