SENIOR BUSINESS INTELLIGENCE KONSULT

SENIOR BUSINESS INTELLIGENCE KONSULT

Optivasys är en ledande aktör i Sverige inom Data analytics och Visualization baserat på Qliks lösningar. Vi bygger vår framgång på en ambitiös vision, ett tydligt fokus och en stark kultur där våra kunder och anställda står i centrum. Våra interna ledord är – Ödmjukhet, Laganda och Lekfullhet – vi står upp för varandra, hjälps åt i alla lägen och ser till att vi har kul tillsammans. Framgång för oss och våra kunder är viktigt och detta uppnår vi med hårt arbete i en utvecklande,
prestigelös och rolig miljö. Vi söker nu en Senior BI-konsult som kan förstärka och vara med och utveckla vårt team i Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som senior BI-konsult kommer du att arbeta med att utveckla lösningar mot i första hand Qliks plattform. Du kommer att samarbeta med vårt team som har gedigen kunskap i beslutsstödsplattformen Qlik Sense där du också kommer att tillföra kompetens och vara delaktig i allt från behov till leverans av lösning. Din vardag och dina kundprojekt kommer variera över tid. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområde ingår att:
  • Designa, modellera och integrera data från många olika strukturerade och ostrukturerade datakällor.
  • Utveckla (front-end) dashboards, rapportering och Self Service BI-lösningar.
  • Konsultativt, tekniskt och verksamhetsnära bygga lösningar som möjliggör analys och verksamhetsstyrning.
  • Hålla löpande kontakt med våra kravställare/kunder.
  • Utveckla avancerade Qlik-lösningar, i samband webbintegrationer och back-end, och nyttja Qliks API:er och integrationsmöjligheter fullt ut.
  • Bygga funktioner mot back-end API:er för automatisering av appar och miljöer
  • Jobba med mashups och extensionsutveckling.
  • Hålla öron och ögon öppna avseende kundbehov och nya affärsmöjligheter.
Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i centrala Malmö. Du ingår i ett team om åtta konsulter och rapporterar till vår Team Manager.

Bakgrund och personlighet
Vi söker dig som är civilingenjör, systemvetare eller dig som har motsvarande relevant utbildning med ett stort intresse för BI lösningar samt erfarenhet av Qlik Sense och/eller Power BI. Troligen arbetar sedan några år tillbaka som BI Konsult, BI Analytiker,
Qlik Specialist, ERP Konsult
ute hos kund eller in-house hos något företag där Qlik Sense alt. Power BI utgör beslutstödsplattformen. Erfarenhet av API:er liksom grundläggande kunskaper i Java, .NET och/eller C# är starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med att skapa nya affärer och merförsäljning ser vi det som ett extra plus. Du är kommunikativ, talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat. Ett stort intresse för datavisualisering och en vilja att ständigt bredda din kompetens och hålla dig uppdaterad inom området Business Intelligence är en självklarhet i rollen som BI-konsult hos oss.

Som person är du nyfiken, lösningsorienterad, prestigelös och målinriktad. Du är en analytisk och kreativ problemlösare som kan hantera komplexitet i stora mängder data. Vidare är du nyfiken, undersöker data och ser samband. I din kontakt med kunder och kollegor vill vi gärna att du är relationsskapande, lyhörd och hjälpsam. Du har också lätt för att skapa och behålla goda relationer med både kunder och arbetskamrater. Sist men inte minst ser du möjligheter i utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink på 070-554 03 42 eller helena.heijmink@comcube.sealt. Helena Fransson på 070-554 05 04 på ComCube. Notera att vi arbetar med urvalet löpande! Du ansöker om tjänsten genom att bifoga din personliga presentation och ditt CV via denna länk:

https://comcube.varbi.com/se/what:job/jobID:269661/

Ansökningar tas endast emot via denna länk. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Optivasys, Malmö, Beslutstöd, Business Intelligence, Qlik, Qlik Sense, Power BI, Senior BI Konsult, BI Analytiker, Qlik Specialist, ERP Konsult
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 0705540342
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 9 juli 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Optivasys är en ledande aktör i Sverige inom Data analytics och Visualization baserat på Qliks lösningar. Vi bygger vår framgång på en ambitiös vision, ett tydligt fokus och en stark kultur där våra kunder och anställda står i centrum. Tillsammans är vi 45 personer med härliga kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Våra interna ledord är – Ödmjukhet, Laganda och Lekfullhet – vi står upp för varandra, hjälps åt i alla lägen och ser till att vi har kul tillsammans. Framgång för oss och våra kunder är viktigt och detta uppnår vi med hårt arbete i en utvecklande, prestigelös och rolig miljö.