Business controller med fokus på product costing

Business controller med fokus på product costing

Gillar du Oatlys produkter? Vill du vara en av dem som räknar på dem? Nu behöver Oatly utöka sin organisation med en Controller som fokuserar på product costing och kanske är det dig vi söker till denna roll!

Beskrivning av tjänsten

Rollen som Controller med fokus på product costing är ny och ingår i Controlling teamet för EMEA. Det är en specialistroll där du blir experten inom standard cost med mycket god förståelse för hur denna kostnad är uppbyggd och inte minst hur det påverkar produktens pris. Ditt ansvar blir gentemot såväl den interna som den externa produktionen. Du kommer som ett led i detta att ha nära kontakt med fabrikerna i syfte att få en god förståelse för de olika stegen i produktionen och hur detta påverkar produktkostnaden. Vidare har du ett tätt samarbete med såväl fabrikscontroller som controllers inom marknadssidan. En stor del i arbetet är att vidareutveckla processer och verktyg för att säkerställa så korrekta analyser som möjligt. Du ingår i ett team av 4 controllers där du rapporterar till Head of Business Control Operations EMEA. Placeringen är vid huvudkontoret i Malmö men du kommer även att vara på plats vid produktions- och utvecklingsenheten i Landskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Månadsbokslut med fokus på PPV och Std cost variance
Budget, prognosarbete samt Long Term Plan
Analys, uppföljning, avvikelser och rapportering
Analys och beräkning av produktkalkyler tillsammans med fabrikscontrollers
Supportera business case med finansiell förståelse, modellering av olika scenario, känslighetsanalys m.m.
Utveckling av nyckeltal, sätta målsättningar och driva förbättringar
Övrigt utvecklingsarbete av processer och system

Oatly erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter där du själv får vara med och driva och påverka din egen utveckling framåt. Teamet präglas av en glad och trevlig stämning med ett nära och bra samarbete och med en förlåtande kultur där inställningen att våga prova på nytt är det som för utvecklingen framåt.

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har hunnit skaffa dig ca 5-10 års relevant arbetserfarenhet. Kanske har du din bakgrund inom redovisning och har sedan jobbat som Business controller och nu vill ta steget vidare, kanske till en ny bransch. Du har erfarenhet av att jobba med produkter och har en god förståelse för vad som driver kostnaden för en produkt och hur detta påverkar priset. Vidare är du van att jobba nära såväl produktion som marknad för att skapa en så god förståelse som möjligt för produkten och du har ett genuint intresse i att förstå vad som ligger bakom siffrorna och kopplingen till affären. Du anser vidare att system ska utnyttjas på effektivt sätt och du är en van användare av någon av de större affärssystemen samt har mycket goda kunskaper i Excel och är generellt systemdriven för att nyttja dessa på ett effektivt sätt. Du är van att jobba i en internationell miljö och kommunicerar därför obehindrat på engelska, i såväl tal som skrift. Din personlighet präglas av att du som person är driven och vågar ta initiativ till att prova nytt. Du har en hög analysförmåga och är noggrann i dina analyser för att skapa korrekta beslutsunderlag. Vidare är du teamspelaren som har lätt för att kommunicera på olika nivåer inom organisationen. Sist men inte minst är du förändringsbenägen och har lätt för att parera vid oförutsedda händelser så att utfallet blir det bästa möjliga längs vägen mot målet.
Vi välkomnar människor med alla bakgrunder som ser hållbarhet och hälsa som viktiga värderingar. Om du är nyfiken, passionerad och gillar samarbete, kom och jobba med oss!

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Oatly med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 14 mars. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Wahrenberg
Telefon 070-7765091
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Oatly vill inspirera till en förändrad livsstil genom att få fler till att välja en växtbaserad kost för såväl klimatets som hälsans skull.
Företaget grundades på 90-talet och har sitt ursprung i forskning från Lunds Universitet. Idag erbjuder Oatly ett brett utbud av näringsrika och hållbara havrebaserade produkter som bygger på en patenterad teknik där naturliga enzymer omvandlar fiberrik havre till näringsrik flytande föda, perfekt anpassad för oss människor.
Oatly har idag cirka 800 anställda. Med produktion och globalt huvudkontor i Sverige, samt kontor och fabriker på flera andra håll finns Oatly idag i nästan 30 länder i Europa, Asien, Nordamerika och Australien. Och vi har förstås inga planer på att sluta växa. För ju fler människor vi når ut till, desto större skillnad kan vi tillsammans göra för vår planet.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.