Verksamhetschef / föreståndare till Nytida Provita i Malmö

Verksamhetschef / föreståndare till Nytida Provita i Malmö

Nu söker vi en driven verksamhetschef / föreståndare till vårt team. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende och uppdragsgivare. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på din verksamhet.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp.

Om Nytida Provita
Nytida Provita är ett behandlingshem i Malmö. Vi erbjuder behandling till vuxna män och kvinnor, och arbetar med behandling samt utslussningsverksamhet för behandling. Vi har också möjlighet till behandling som öppenvård samt att vi erbjuder föreläsningar för arbetsgivare kring beroendefrågor. Våra uppdragsgivare är kommuner och regioner, myndigheter samt arbetsgivare.

Behandlingsmodell grundar sig på Anonyma Alkoholisters tolvstegsprogram.

Vi har ett 20-tal medarbetare, som är behandlingsassistenter, behandlare, kock, lokalvård samt nattpersonal.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som av arbetsgivaren har relevant högskoleutbildning, såsom socionom eller annan högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller socialt arbete. Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap. Som verksamhetschef på Nytida Provita, är du även föreståndare för verksamheten. Du behöver därför ha utbildning och erfarenhet som IVO godkänner för föreståndarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i behandling, och har god kännedom och intresse för behandlingsinsatser och behandlingsmetoder.

Du är en person som vill ta ansvar för din verksamhet, för helheten - för verksamhetens kvalitet för de som får behandling hos oss, för våra medarbetare och arbetsmiljön och för verksamhetens ekonomi. Du har god kunskap gällande behandling och trivs i att arbeta i en verksamhet som förändras för att möta våra uppdragsgivares behov. Du gillar och är van vid förändringsarbete. I arbetet ingår administrativa uppgifter som återkoppling och statistik till våra uppdragsgivare, ekonomiska uppgifter - där du bland annat är ansvarig för fakturering, bokslut etc, personaladministration samt vanligt förekommande verksamhetsadministration. Du ingår i regionens ledningsgrupp, som består av dina kollegor som finns utspridda från norra Värmland till södra Skåne. Ledningsgruppen ses en gång i månaden, och innebär oftast resa. Trots den geografiska spridningen finns en god sammanhållning och ett nära kollegieskap. Du rapporterar till regionchef som finns på distans.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 231201, eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 220821
För mer information kontakta: regionchef, teresa.woodall@nytida.se el 031-278210 (semester under perioden 220716-220815).
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 sept 2022 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se