Operatör/Reparatör

Operatör/Reparatör

Vill du arbeta inom livsmedelstillverkning i en expanderande verksamhet i dynamisk miljö?

Örtofta Sockerbruk är en högt automatiserad processindustri som tillverkar socker- och foder-produkter ur sockerbetor. Vi är en livsmedelstillverkare i ständig förändring och satsar just nu stora resurser för att möta framtiden.

Till avdelningen "Energi och Tork " söker Nordic Sugar en operatör/reparatör.

Avdelningen sköter drift och underhåll av ansvarsområdet pannhus och fodertork. Det huvudsakliga ansvaret i denna tjänst är drift och underhåll av våra högtryckspannor och övrig mediaförsörjning.

Du kommer att arbeta som driftoperatör under betkampanjerna d.v.s. tidsperioderna september t.o.m. januari, då vi tillverkar socker- och foderprodukter ur sockerbetor. I underhållsperioderna d.v.s. tidsperioderna februari t.o.m. augusti arbetar du som reparatör. Vi är ett välkomnande arbetslag och letar efter dig som uppskattar en arbetsplats och kollegor som kan utmana och stimulera dig!

Arbetsuppgifter som operatör under betkampanjerna:
  • Teamarbete med övervakning och styrning inom processavsnittet tork och pannhus.
  • Genomföra driftoptimeringar i produktionsprocessen med hjälp av styrsystem och laboratorieanalyser samt utföra nödvändiga processkorrigeringar i samråd med övriga medarbetare på skiftet.
  • Operatörsunderhåll och bistå vid större reparationsinsatser.
Arbetsuppgifter som reparatör i underhållsperioderna:
  • Tillsammans med kollegor ansvara för underhåll och förbättringar av maskin- och produktionsutrustningar inom avdelningens ansvarsområde.
  • Delta i projektarbeten t.ex. vid investeringsarbeten och andra förändringar inom arbetsplatsen.
Din bakgrund:

Du har en lämplig teknisk eller mekanisk grundutbildning på gymnasienivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet som operatör i tillverkande industri och grundkunskaper i underhåll av processutrustning. Det är meriterande om du har certifikat som pannoperatör kategori 1 eller är beredd på att genomföra ett utbildningsprogram. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.

Personliga egenskaper:

Det vi kräver av dig är ett genuint intresse för driftrelaterat arbete, reparationer och underhåll av maskiner och ett övergripande kvalitetstänk. Du tar ett stort eget ansvar och tillsammans med teamet löser du arbetsuppgifterna genom att planera, organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt inom den tidsram som är satt. Du har ett öppet sinne och är ständigt nyfiken, lösningsfokuserad och vill lära dig nya arbetsuppgifter. Vidare är du förändringsbenägen och vill utvecklas och skapar god stämning runt omkring dig.

Arbetets omfattning och placeringsort:

Heltid med placering i Örtofta

Arbetstider:

Ordinarie arbetstid är dagtid med möjlighet till flextid. Under betkampanjen arbetar du efter ett kontinuerligt 4-skiftschema där helg- och nattarbete förekommer.

Tillträdesdag:

Enligt överenskommelse

Ansökan och information:

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2020-11-30.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Susanne Moe, 0722-541154 eller Hanna Åkesson, 0722-541139

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Maskinarbete, Reparatörer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Sugar, som är en del av Nordzuckerkoncernen, är ett modernt företag som producerar lokalt och säljer globalt till några av världens största livsmedelsföretag. Under loppet av ett år avlöser intensiv produktion en lika intensiv period med förberedelser och planering, då vi har mer tid att utveckla våra processer och produkter. Det gör att arbetskulturen präglas av omväxling och flexibilitet, och vi har ofta olika jobbfunktioner under loppet av en dag, en vecka och ett år. Det skapar plats för utveckling i jobbet och personligt och för att få alla talanger i sving - också utanför landets gränser