Applikationsingenjör till branschens ledande multibrand-specialist

Applikationsingenjör till branschens ledande multibrand-specialist

Har du ett stort intresse för Maskin och Mekanik och trivs i en kommunikativ roll med fokus på bra kundupplevelser och anpassade lösningar? Vill du bli en del av en uppstickare i branschen som växer på grund av kundanpassade lösningar och personlig service? Då kan rollen som Applikationsingenjör för Nomo vara din nästa utmaning.

Om Nomo

Nomo grundades i Stockholm 1948 och har sitt ursprung inom Maskin och Motor och har genom åren utvecklas och fått lämna utrymme för kullager och kraftöverföring. Idag erbjuder Nomo alla typer av glid-och rullningslager, transmissioner, tätningar samt tillförande tjänster med en organisation som besitter en oerhört hög teknisk kompetens och leveransförmåga. De ser sig själva som industrins problemlösare och har visionen ”Vi ska vara den ledande multibrandspecialisten på lager samt axelrelaterade produkter och tjänster för industrikunder i Norden”.

I rollen som Applikationsingenjör för Nomo

I rollen som Applikationsingenjör hos Nomo ingår du i ett krossfunktionellt team med Applikationsingenjörer, Produktchefer och Marknadskommunikatörer. I rollen agerar du Säljstöd till inne- och utesäljare hos Nomo samt agerar teknisk support gällande kunders frågor kring applikationer, utmaningar och lösningar med den röda tråden mekanik. Du har en nyckelfunktion som med expertis inom Nomos lösningar och produkter och kommer bli grundligt utbildad under de första 6 månaderna i deras produkter och tjänster som i sig har en stor bredd inom Transmission, Tätningar och Kullager med den röda tråden kraftöverföring och tätningsteknik.

Förutom säljstöd och support kommer rollen också innebära att du tillsammans med kunden driver tekniska utvecklings- och lösningsprojekt i både deras befintliga miljö eller i helt nya projekt. Du kommer både arbeta med OEM kunder som använder sig av Nomos produkter i sina produkter och maskiner men också mot MRO kunder där fokus ligger på underhåll, optimering och avhjälpning av fel i kunders produktionsmiljö. Där har du fördel om du trivs med CAD och har möjlighet att ta fram egna lösningar.

Rollen innebär stor personligfrihet och variation i arbetsuppgifter. Den kommer innebära resande någon gång i månaden samt tätare under första perioden när du har utbildningar lokalt hos deras leverantörer i Frankrike, Tyskland och England.

Dina huvudarbetsuppgifter kommer vara
  • Agera Säljstöd mot inne och utesäljare över Norden.
  • Agera expert i kundsupportärenden rörande Nomos produkter.
  • Ta fram lösningar för optimering, underhåll och avhjälpning i kunders befintliga miljöer eller nya projekt.
Om dig

Du har sannolikt någon form av eftergymnasial utbildning inom Maskinteknik eller liknande. Kanske har du arbetat i en roll likt Serviceingenjör eller Produktutveckling eller har gedigna erfarenheter inom Mekanik/Maskin och vill ta ett nästa steg i din karriär.

Som person är du driven och kommunikativ där du trivs med kombinationen mekanik/maskin och trivs med den sociala aspekten i dialogen med både säljare och kunder. Du är sannolikt en naturlig problemlösare med förmågan att förstå kundens behov och med en växande erfarenhet ta fram rätt verktyg ur din verktygslåda. Då du är länken mellan sälj och teknik och involverad i olika projekt och branscher samt att resor kan uppstå på kort varsel krävs ett flexibelt förhållningssätt.

För rollen tror vi du har
  • Goda kunskaper i Office365.
  • Svenska & Engelska i tal och skrift.
  • Utbildad ingenjör inom t.ex. Maskinteknik eller liknande genom YH - eller Universitetsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Ett prestigelöst och initiativtagande förhållningssätt.
  • Stort intresse för Mekanik och Maskin.
Det ses som meriterande om du har
  • Ytterligare nordiska språk.
  • Goda kunskaper i CAD.
Nomo erbjuder dig

Som applikationskonsult kommer du ta del av en organisation med stor kunskap där ditt första halvår kommer fokuseras åt utbildning i deras produkter och kunder där du går bredvid en erfaren mentor.

Du har också del av deras förmåner sett till Kollektivavtal (Unionen), Friskvårdsbidrag, Kostförmån, Flexibla arbetstimmar och 28 dagar semester.

Övrigt:

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Tjänsten är en Tillsvidareanställning hos Nomo som tillämpar 6 mån provanställning.

Plats: Göteborg, Stockholm eller Malmö. Alternativt individuell placering inom Sveriges gränser enligt överenskommelse.

Lön: Enligt Överenskommelse

Låter rollen som Applikationsingenjör för Nomo intressant ut? Urvalet sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (1 dag kvar)