Gruppchef Exploatering, Avdelning Ledningsnät & Projekt

Gruppchef Exploatering, Avdelning Ledningsnät & Projekt

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag 220 medarbetare.

Till avdelning Ledningsnät & Projekt söker vi nu Gruppchef.

Avdelningen arbetar med utredning, modellering, projektering, anslutning av kunder och mycket mer inom NSVA-kommunernas distributionsnät samt projektledning av investeringsprojekt inom vatten och avlopp. På bolaget finns all tänkbar kompetens inom VA-området och den kompetensen kommer bli din tillgång, bara du själv är villig att dela med dig av din. Avdelningen har drygt 50 medarbetare, alla placerade på huvudkontoret i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef för Exploatering är ditt främsta uppdrag att vara en god ledare för gruppens medarbetare.
I din roll som ledare ingår att utveckla gruppen, samt skapa engagemang och motivation. Du ska även skapa förutsättningar för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga och där man samtidigt har roligt och utvecklas. I ditt chefsansvar ingår frågor som resursplanering, kompetensförsörjning och samverkan med andra delar av verksamheten. Vi vill att du bidrar till att fortsätta utveckla initiativkraft, affärsmässighet och servicekänsla.

Du kommer stödja gruppen i deras dagliga arbete och ta ansvar för NSVAs engagemang i våra kommuners exploaterings, planerings- och stadsförnyelseprojekt. Gruppen arbetar såväl med översikts- och detaljplanering i kommunerna som i exploateringarnas investeringsprocess med ansvar för VA-området, allt från projektering till entreprenad och besiktningar.

En stor del av din tid kommer handla om samordning med kommunerna i exploateringar och projekt utifrån störst samhällsekonomiska nytta. Ett starkt samhällsengagemang och ett stort intresse för att klimatanpassa samhället är en förutsättning för tjänsten då våra kommuner står inför stora utmaningar inom klimatområdet.

Du deltar i budget- och prognosarbetet samt uppföljning av resultat samt övriga administrativa arbetsuppgifter. Du rapporterar till avdelningschefen för Ledningsnät och Projekt.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Dina egenskaper

Du måste vara utåtriktad, coachande och kommunikativ, samt har haft en ledande roll med personalledning där resultat- och verksamhetsansvar ingått.

Du är en tydlig ledare som ser mervärdet i att utveckla medarbetare och skapa framgångsrika team genom att skapa en öppen dialog samtidigt som du vågar ställa krav. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och socialt utåtriktad Du gillar människor och är relationsskapande, affärsmässig och resultatmedveten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ingenjörsexamen samt flerårig arbetslivserfarenhet gärna i chefsposition, men inte ett krav. Erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna så fort som möjligt. Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till avdelningschef Åsa Peetz 010-490 98 09.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV senast 2021-09-30. Vi tillämpar löpande urval.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)