Lead Buyer Schakt och Transport

Lead Buyer Schakt och Transport

En avgörande del av NCC:s omsättning utgörs av inköp och våra Lead Buyers bidrar till vår expertis genom att stötta våra större segment att leverera lönsamma resultat till verksamheten. Till NCCs affärsområde Infrastrucure söker vi nu två experter inom Schakt och Transport, som vill hjälpa oss att utveckla och driva arbetet inom området - i samarbete med kollegorna i gruppen, våra projekt samt lokala kalkyl- inköps- och anbudsgrupper.

Rollen som Lead Buyer
Som Lead Buyer ansvarar du tillsammans med projekten för våra större upphandlingar av underentreprenader inom Schakt och Transport. Förutom kalkyl och inköpsarbete arbetar du som Lead Buyer också med att hitta synergier mellan olika projekt samt samarbeten och nya lösningar tillsammans med våra leverantörer. Mentorskap och metodvalsförslag är exempel på andra arbetsuppgifter som ingår i rollen som Lead Buyer.

Som specialist inom Schakt och Transport blir du en viktig person som är med och stöttar våra större projekt ifrån anbudsskedet till överlämnade genom att säkerställa att tekniska, funktionella, ekonomiska, miljö & arbetsmiljö- samt tidsmässiga krav uppfylls. Då du stöttar våra projektinköpare, platschefer och projektchefer i de lokala projekten över hela Sverige, kan det på sikt att innebära en hel del resande.

Våra leverantörer finns både nationellt och internationellt vilket innebär att du måste hålla dig uppdaterad bland leverantörsutbudet samt säkerställa att dessa levererar sina tjänster i enlighet med NCC:s strategiska målsättning, uppförandekod, policys och inköpsprocess. Du kommer även att ansvara för att följa upp våra ställda krav enligt avtal, samt ansvarar för erfarenhetsåterföring vid startmöten, slutmöten och bedömning av utförda entreprenader inom området.

När det gäller våra centrala satsningar kommer du att även att få delta i arbetet med att utveckla våra avtal och förbättra våra gemensamma inköpsprocesser inom NCC. Det innebär ett spännande och utvecklande arbete där du får god insyn i och ett nära samarbete med affärsrådets samtliga projekt och stakeholders.

Din profil
För att lyckas i rollen som Lead Buyer behöver du ha lång erfarenhet avseende schakt- och transportupphandlingar, exempelvis som platschef eller arbetsledare och gärna med egen erfarenhet som maskinist eller chaufför. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med kalkyl och anbudslämning inom specifikt schakt och eller transportentreprenader.

Vi ser att du har en gedigen kunskap om entreprenadavtal och kontraktsformer från branschen, samt förhandlingsvana från komplexa kontrakt. Rollen innebär både svenska som internationella kontakter, vilket förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Som skicklig Lead Buyer ser du vikten av att ständigt förbättra och utveckla arbetet inom ditt specialistområde i enlighet med NCC:s policys och uppförandekod. Som van affärsman är du initiativtagande och drivande när det gäller arbeta mot fortsatt utveckling och förbättring samt i att fördjupa relationerna till både kollegor, stakeholders och leverantörer.

Ytterligare information
Inköpsgruppen inom Infrastructure i Sverige leds av Lennart Kjellgren som är affärsområdets inköpschef. Gruppen i Sverige startades i september 2019 och innefattar idag tre divisionsinköpschefer samt fem Lead Byers inom olika specialistområden. I rollen som Lead Buyer kan du utgå från något av våra kontor i Sverige, regelbundna resor inom främst Sverige, kommer att ingå på sikt.

Kontakt och ansökan
Har du ytterligare frågor kontakta Lennart Kjellgren, Inköpschef på telefon +46 706 805 123 eller Lars Gunnar Lundvall, +46 790 72 88 97. Registrera din ansökan och CV nedan innan 1 maj, 2021. Vi kan löpande komma att hantera ansökningarna, så skicka gärna in så snart du har möjlighet!

Varmt välkommen med din ansökan!


Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 maj 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.