Divisionscontroller till Division Stenmaterial

Divisionscontroller till Division Stenmaterial

Divisionscontroller med fokus på ekonomistyrning

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 54 Mdr SEK och 14 400 medarbetare. NCC är indelat i fem affärsområden, där vår industriverksamhet är uppbyggd inom avdelningar kring produktion av stenmaterial och asfalt. Division Stenmaterial producerar och säljer stenmaterial från grus- och bergtäkter samt terminaler till bygg- och anläggningsbranschen i Norden. Vi söker vi nu en erfaren Divisionscontroller med intresse i vad som driver och påverkar verksamheten och som vill bidra till, och vara del av, vår positiva utveckling.

Rollen som Divisionscontroller

Med personalansvar för divisionens nordiska Business Controllers har du ett helhetsansvar för ekonomistyrning och ekonomifunktionen i divisionen.
Rollen innebär affärs- och processinriktad ekonomistyrning med fokus på affärs-, produktion- och värdeskapande aktiviteter för verksamheten och rapportering baserat på gedigen verksamhetsförståelse. Tillsammans med övriga divisionscontrollers och affärsområdets Head of Finance bidrar du till att utveckla affärsområdets förmåga, processer och kompetens inom ekonomistyrning och säkerställer att divisionens affärsverksamhet har nödvändigt stöd i form av analyser, systemstöd och rådgivning.

Du rapporterar till vår Head of Finance och ingår i affärsområdets Ekonomiledningsgrupp samt division Stenmaterial ledningsgrupp. Utöver att vara föredragande av den ekonomiska utvecklingen i divisionen ansvar du även för att utveckla och säkerställa efterlevnaden av våra gemensamma arbetssätt.

Hos oss får du engagerade och kompetenta kollegor som tillsammans skapar synliga resultat. Du kan se fram emot att vara en del av ett företag där det händer mycket och vi arbetar målmedvetet med att minska både vår egen och våra kunders miljöpåverkan genom att kontinuerligt vässa våra erbjudanden med fler hållbara produkter och lösningar.

Din profil

Vi söker dig som vill arbeta med effektiviseringsarbete och implementering av nya smarta lösningar i våra arbetssätt inom ekonomiprocesserna.

Du har en civilekonomutbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet från en affärsinriktad roll som Financial- eller Business Controller. Du har en mycket stark förmåga att förklara sambandet mellan verksamhetens utveckling samt det finansiella resultatet. Du hanterar därmed även balansen mellan den övergripande och detaljerande analysen beroende på situation och intressenter. För verksamhetsförståelsen ser vi att du kommer med erfarenhet från stenmaterial alternativt industriell verksamhet och/eller med verksamheter där lagerhållning är en del i verksamheten. Du har erfarenhet av att arbeta i större organisationer och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter som ledare då du kommer ha både direktrapporterande personal samt medarbetare i linjeorganisationen.
Erfarenhet av att bearbeta information från olika affärssystem och van användare av Excel är ett krav och har du erfarenhet av Cognos Analytics, Aaro och Power BI är det meriterande.

För att trivas i rollen som divisionscontroller behöver du vara en drivande och ledande person, trygg i din yrkes- och ledarroll med förmågan att entusiasmera andra. Du är intresserad av ett komplext arbete med mycket informationsinhämtning, att utveckla och genomföra relevanta analyser på verksamhetsnivå liksom att dra slutsatser samt agera på dessa.

Arbetet innebär många kontaktytor och du är van att nå framgång i ditt arbete genom att nätverka och skapa resultat i samarbete med andra. Du kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i tal och skrift.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg, Malmö eller Stockholm. Divisionens verksamhet är utspridd över en stor geografi vilket innebär att resor inom Norden förekommer. B- körkort är ett krav. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Gunilla Glännå, rekrytering, gunilla.glanna@ncc.se eller 0790-788 170. Vi pausar rekryteringsarbetet över semestertiden därefter sker urval och tillsättning löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-08-29.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 29 aug 2021 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.