Systemförvaltare

Systemförvaltare

Som systemförvaltare arbetar du med förvaltningens verksamhets- och ärendehanteringssystem som i dagsläget är EDP Vision. Arbetet innebär att du löpande tar såväl strategiskt som operativt ansvar och att du har god förståelse för verksamhetsbaserade behov. Du har huvudansvar för systemförvaltning, support, utbildning och utveckling av systemet. Det är därför viktigt att du har en pedagogisk förmåga i att utbilda andra och tala inför större grupper. I rollen ingår att ge stöd och service till chefer och medarbetare på förvaltningen. Du lyssnar in behovet från verksamheten och formulerar eventuella utvecklingskrav till leverantören i syfte att förbättra och utveckla systemet. Du har ett nära samarbete med leverantör och IT-strateger. Tjänsten innebär även att du har övergripande förståelse för de tekniska lösningarna samt har kunskap om systemintegration. Som systemförvaltare har du en viktig roll i vårt arbete med verksamhetsutveckling. Du arbetar nära förvaltningens GIS-samordnare och e-tjänstutvecklare och är med och driver förvaltningens digitalisering och utveckling av e-tjänster.

Kvalifikationer
Du har högskolexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Vi söker dig som har några års erfarenhet av systemförvaltning och/eller av att vara superanvändare inom offentlig sektor. Du ska ha erfarenhet av att driva utveckling av processer och arbetssätt och du ska ha god förståelse för hela ärendeprocessen och dess olika rollers funktioner och ansvar. Du ska ha god kunskap om minst ett kommunalt ärendehanteringssystem. Du är van vid att arbeta i olika IT-system och har god datorvana. Erfarenhet av miljö- och hälsoskyddstillsyn och/eller livsmedelskontroll är meriterande. Du förutsätts ha god kännedom om gällande lagstiftning såsom kommunallag, förvaltningslag, OSL och dataskyddsförordning. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift. Du är drivande, utvecklingsinriktad och strukturerad och planerar ditt arbete i förväg. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Du är lyhörd och pedagogisk, har lätt för att förklara för andra och är serviceinriktad. Du ser vikten av god kommunikation och förankring för att nå mål och resultat.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Sofie Holmkvist
Telefon 0721-60 67 28
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se/miljo
Sista ansökningsdag 17 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. Enheten för kansli och juridik söker systemförvaltare. Enheten har huvudansvar för förvaltningens arkiv, dokument- och ärendehantering, juridik, miljönämndens sammanträden samt förvaltningens gemensamma målprocess. Enheten ger stöd och service till hela miljöförvaltningen. Idag utgörs enheten av systemförvaltare, arkivarie, nämndsekreterare, huvudregistrator, utvecklingssekreterare, stadsjurister och enhetschef. Som systemförvaltare är du en del i ett team som har ansvar för att utveckla hela ärendeprocessen.