Miljöinspektör

Miljöinspektör

Som miljöinspektör utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Ditt uppdrag omfattar kravställande och beslutsfattande i din roll som myndighetsutövare. Du kommer även att arbeta förebyggande med rådgivande och samverkande uppdrag både externt och internt. I tjänsten som miljöinspektör kan du få arbeta inom avdelningens alla tillsynsområden. I enheten finns tre arbetsgrupper: avfall, fordon och vatten. I arbetsgrupperna avhandlas sakfrågor, bedömningar, samsyn och kvalité inom gruppens tillsynsområden. I tjänsten kommer du huvudsakligen arbeta med tillsynen på fordonsbranschen, vilket innefattar tillsynsområde inom drivmedelsanläggningar, fordonstvättar samt fordonsverkstäder. Tillsynen på fordonsbranschen verkar för att utsläpp till dag-, spill- och grundvatten minimeras, samt att utsläpp till mark ska elimineras. Kontroll sker även kring avfallshantering och hantering av kemikalier.

Kvalifikationer
Du har naturvetenskaplig högskoleexamen eller annan relevant högskoleutbildning. Det är meriterande med erfarenhet från tillsynsarbete enligt miljöbalken. Vi söker dig som har hög social kompetens, mycket god kommunikativ förmåga och är van att bemöta människor. Du arbetar självständigt men trivs även med att arbeta i lag. Arbetet innebär många samarbetskontakter med andra aktörer och förvaltningar och du behöver därför kunna bemöta och samarbeta med dessa på ett anpassat och professionellt sätt. Du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och har god datorvana. Det är ett krav att du har B-körkort. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Bengtsson
Telefon 040-342025
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se/miljo
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fyra enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden. Miljöförvaltningen söker nu en miljöinspektör till enheten för avfall och vatten.