Maskinentreprenörerna söker Företagsrådgivare till Malmö

Maskinentreprenörerna söker Företagsrådgivare till Malmö

Om oss
Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarförening inom Svenskt Näringsliv.
Vi företräder drygt 4 000 medlemmar med nästan 25 000 anställda. Våra medlemsföretag anlägger vägar och järnvägar, snöröjer, gräver ned bredband, vatten- och avloppsledningar, lastar ut malm i gruvor, för att nämna några exempel. Kort sagt utvecklar våra medlemmar genom sina verksamheter vårt samhälles infrastruktur. Maskinentreprenörerna arbetar för branschens utveckling på flera sätt. Vi driver en aktiv dialog med myndigheter, politiker, intresseorganisationer och andra förbund där vi lyfter frågor som rör entreprenörskap och vår bransch. Vi svarar på remisser som berör våra medlemmar och verkar för fri företagsamhet och en sund marknadsekonomi.

Om rollen
Vi medarbetare har alla ett stort engagemang att vara rådgivare och stöd till våra medlemmar och det är kärnan i vår verksamhet. Vi jobbar med frihet under ansvar och har högt i tak på arbetsplatsen. Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling. Vi är ett team inom arbetsrätt där rådgivning till våra medlemmar har högsta prioritet. Rollen som företagsrådgivare på Maskinentreprenörerna omfattar arbetsrättslig rådgivning till både små och stora företag samt förhandlingar med våra fackliga motparter. Det är viktigt att ha ett intresse för våra medlemmars affär för att förstå hur vi kan stötta dem på bästa sätt. Det är en relationsskapande roll som bygger mycket på förtroende och dialog och du kommer att arbeta proaktivt för att öka kunskapen om oss i regionen. Vi sitter tillsammans med Svenskt Näringsliv i Västra Hamnen i Malmö och du utgår därifrån.

Så här tror vi att du är
Du har relevant utbildning och erfarenhet inom HR och/eller arbetsrätt, dokumenterad längre erfarenhet av arbete med kollektiv-och arbetsrättsliga frågor samt god förhandlingsvana. För att trivas i rollen är du en kommunikativ och prestigelös person som är social, har lätt för att skapa förtroende och har en god samarbetsförmåga. Du kan effektivt lösa arbetsuppgifter självständigt samt är nyfiken och öppen för att lära dig nya saker. I rollen som rådgivare är du ensam om arbetsuppgifterna i regionen, är van vid självledarskap och tycker om friheten att driva och utveckla dina egna uppdrag. Arbetet kräver att man är noggrann, trovärdig och kan driva medlemmars ärenden och förhandlingar samt vara ett stöd åt företagen. Du är bekväm med förändringar och kan snabbt lösa problem när det uppstår.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se eller om du vill prata direkt med Claes Arenander claes.arenander@me.se, som blir närmsta chef. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.