Lokalsamordnare med strategisk inriktning

Lokalsamordnare med strategisk inriktning

Lokalsamordnaren är förvaltningens representant i kontakt med fastighetsägare/förvaltare, myndigheter, entreprenörer och andra aktörer i ärenden som rör arbetsområdet. Du behöver ha ett nära samarbete med LiMa (Lokaler i Malmö) och stadsbyggnadskontoret för en god planering av nuvarande och framtida lokaler. Arbetet innebär ett nära samarbeta med Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningens olika avdelningar där lokalsamordnaren har ett samordnande ansvar och särskilt ansvar för en eller flera avdelningar. I rollen som lokalsamordnaren med inriktning strateg arbetar du med framtida lokalplanering och ansvarar för planering, framtagande och sammanställning av förvaltningens lokalbehovsplan. Detta gör du i samråd med förvaltningens avdelningar och övriga lokalsamordnare. Du identifierar, analyserar och beskriver behovsförändringar. Du deltar aktivt i arbetsgrupper, analysgrupper och i arbetet med detaljplaner. Du bevakar även förvaltningens intresse i planprogram och exploatering. Lokalsamordnaren har ett verksamhetsansvar, vilket innebär att du är ansvarig för frågor som rör lokaler gentemot en eller flera av förvaltningens avdelningar. Du har även ett ansvar för förvaltningens strategiska investeringsplan för om-, till- och nybyggnation. Du genomför upphandlingar enligt LOU samt hanterar fakturor och säkerställer att kostnader stämmer överens med avtalade priser. Det förväntas att du har sinne för god service, är lyhörd samt ingår i de nätverk som finns och är relevanta för tjänsten. Du skapar gärna nya nätverk som är viktiga för arbetet och har goda relationer med olika aktörer i ditt arbete. För att lyckas med detta så behöver du ha ett professionellt förhållningsätt, är prestigelös och trivs med samarbeten i olika former. Du har kunskap, är delaktig och behjälplig i frågor som rör systematisk brandskyddsarbete/larm och andra säkerhetsfrågor gentemot förvaltningens verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. För den här tjänsten krävs att du har gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete kopplat till lokalförsörjningsfrågor och fastighetsutveckling. Du har erfarenhet av att på strategisk nivå samordna och leda utvecklingsprojekt. Vidare har du också kunskap gällande utformning av lokaler och vilka myndighetskrav som ställs på lokaler, bland annat vad gäller tillgänglighetsfrågor och fastighetsrättsliga frågor. Har du erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation samt kunskap om OSL (Offentlighets- och sekretesslagen) är det meriterande. I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Du är analytisk och strategisk samt har god förmåga att sätta lokalförsörjningsfrågor i sitt ekonomiska sammanhang. Du är omvärldsorienterad, kreativ och nyfiken person som trivs med att självständigt driva ditt arbete. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Körkort krävs. Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 6 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård, rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg Malmö behöver dig!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Pia Lidslot
Telefon 0768-846907
Email Mejla Pia Lidslot
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som lokalsamordnare i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen bidrar du till att skapa funktionsdugliga och säkra lokaler för förvaltningens verksamheter. Du utgör ett kvalificerat stöd till chefer i lokalfrågor. Du tar ansvar för ditt arbetsområde och samarbetar inom din enhet för att nå bästa resultat.