Vikarierande utredare inom stadsutveckling med fokus på ekosystemtjänster!

Vikarierande utredare inom stadsutveckling med fokus på ekosystemtjänster!

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med långsiktiga frågor kopplade till Malmös gröna och blå miljöer? Då kanske vi har tjänsten för dig!

På fastighetsavdelningen kommer du tillsammans med ett antal kollegor att arbeta med miljö, naturvård och klimatfrågor. Du utgör en viktig resurs i förvaltningens arbete med ekosystemtjänster. Vår nuvarande utredare går på föräldraledighet till sommaren och behöver under tiden upprätthålla/bibehålla denna viktiga funktion.

I denna roll kommer du att hantera remisser, arbeta med utredningar och utvecklingsprojekt inom stadsplanering med fokus på gröna och blå värden, stadsmiljö- och klimatfrågor men även framtagandet av styrdokument kopplade till området.

Dessa arbeten sker ofta i samarbete med andra förvaltningar i Malmö stad såväl som externa samarbetspartners där du kommer att ha en viktig roll i att etablera och underhålla relationer och nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad landskapsarkitekt, ingenjör eller samhällsplanerare med för tjänsten relevant inriktning. Du som har en annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, med motsvarande inriktning, kan också vara aktuell för tjänsten.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med samhällsutvecklingsfrågor med fokus på gröna och blå värden, ekosystemtjänster, klimatfrågor och/eller klimatanpassning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och samordna projekt inom området för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett analytiskt förhållningssätt men även vara en naturlig relationsbyggare som kan etablera relationer både inom och utanför organisationen vilket är varför vi ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du behöver vara bekväm med att presentera information inför små såväl som stora grupper. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

Fastighetsavdelningen har rollen som stadens fastighetsägare. Hos oss kommer du ingå i en avdelning med många olika kompetenser och erfarenheter som samverkar för att uppnå ett hållbart förvaltande och utveckling av Malmös mark. Du får möjlighet att bredda ditt strategiska förhållningssätt genom att belysa områdets frågeställningar ur flera olika perspektiv tillsammans med dina kollegor.

Du kommer att få cirka 450 kollegor inom förvaltningen, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Malmö stad.

Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och personliga brev. Varmt välkommen!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Sarah von Liewen
Telefon 040-34 18 65
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (6 dagar kvar)