Vi söker projektledare med fokus på infrastruktur- och trafikprojekt!

Vi söker projektledare med fokus på infrastruktur- och trafikprojekt!

Arbetsuppgifter

Malmö stad genomför nu Storstadspaketet, som är en av de största satsningarna på infrastruktur och stadsutveckling sedan Citytunneln - på hela 4 miljarder! Vill du vara med och bidra till den spännande tillväxtresan vi har framför oss?

Fastighets- och gatukontoret söker projektledare för alla faserna i genomförandet (förstudier, fördjupade utredningar, projektering, entreprenad) av Storstadspaketet. I huvudsak innebär uppdraget att du ansvarar för att driva och delta i projekt i storlek mellan 30Mkr till 100Mkr som innefattar att bygga om gator från fasad till fasad t.ex. på Regementsgatan, bygga om hela eller delar av kollektivtrafiksterminaler t.ex. på Malmö C. Projekten är ofta komplexa då de innebär flera förändringar i befintlig stadsmiljö.

Projektledningsuppdraget innebär därmed att du kommer arbeta genom projektets olika skeden tillsammans med konsulter och experter inom berörda fackområden. Som projektledare ansvarar du för projektledning, styrning av konsulter och du kommer att svara för tidplan, budget och ekonomisk uppföljning i dina olika projekt. I din roll som projektledare kommer du att ta fram underlag och tjänsteskrivelser som tas upp för politiska beslut i tekniska nämnden. Du kommer även få möjlighet att bidra med din fackkunskap inom fastighets- och gatukontorets övriga verksamhetsområden.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete mellan olika kompetensområden på fastighets- och gatukontore och i samarbete med de övriga förvaltningarna inom Malmö stad samt med externa aktörer såsom Skånetrafiken.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning t.ex. Väg och vattenbyggnad, trafikinriktning eller motsvarande. Även du som har högskoleexamen inom samhällsplanering/stadsplanering är välkommen att söka.

Du har några års aktuell arbetslivserfarenhet i rollen som projektledare inom stadsutvecklingsområdet där du arbetat med att leda projekt i genomförandefasen. Har du erfarenhet av projektledning kopplat till trafik/kollektivtrafikområdet är detta meriterande.

Du behärskar svenska flytande i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska. Du har god förmåga att leda projekt där många olika intressen ska samordnas, och du har mycket god kompetens när det gäller att kommunicera och samarbeta, analysera och strukturera.

Du är en person med hög genomförandeförmåga som trivs i en ledande roll där du får driva projekt framåt tillsammans med andra men du kan även växla om och bitvis ta rollen som projektmedlem och arbeta under en kollegas ledning. Med en föränderlig arbetsdag och varierande arbetsuppgifter är det också viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till förändrade omständigheter. För att lyckas i rollen har du en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat för att säkerställa att projekt uppnår uppsatta mål.

Arbetet innebär många kontaktytor varför vi ser att du motiveras av att bygga nätverk och skapa goda och långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig?

Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Du kommer att få cirka 450 kollegor inom förvaltningen, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Malmö stad.

Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och personliga brev. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Martin Warmark
Telefon 0701-476283
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (3 dagar kvar)