Vi söker nya medarbetare till våra LSS-verksamheter

Vi söker nya medarbetare till våra LSS-verksamheter

Arbetsuppgifter

Vi på funktionsstödsförvaltningen söker nu flera engagerade och ansvarsfulla medarbetare till våra verksamheter för att skapa en bättre vardag för alla Malmöbor. Hos oss finns det möjligheter att arbeta inom LSS-bostäder, daglig verksamhet samt korttidsbostäder för barn, unga och vuxna.

Gemensamt för allt arbete hos oss är att möta varje brukare utifrån hens förutsättningar så att varje brukare får individuellt utformat stöd och service. Våra verksamheter skiljer sig åt och i ditt uppdrag ingår det att hjälpa och stödja de boende med vardags-, fritids- och kulturaktiviteter så att brukarna kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar.

Tillsammans med dina kollegor motiverar, stödjer och assisterar du brukarna i det dagliga livet, samt tolkar och förtydligar kommunikationen. Du samverkar med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara personlig omvårdnad, förberedelse av eller stöd vid måltider, delegerade sjukvårdsuppgifter och social dokumentation.

Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helger.

Som medarbetare i funktionsstödsförvaltningen är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-lagen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutade och godkända gymnasiestudier från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller för arbetsgivaren annan likvärdig fullgjord gymnasieutbildning.

Studerar du eller har examen från universitet/högskola eller YH med inriktning mot funktionshinderområde, pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap ser vi det som meriterande.

Har du erfarenhet av att arbeta med omvårdnad och/eller LSS är det en fördel. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av psykiatri och olika pedagogiska metoder.

Du behöver god datorvana samt kunna behärska svenska i både tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, är lyhörd och har ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Eftersom begreppet ”tillsammans” genomsyrar vårt arbete behöver du kunna samarbeta bra med andra. Du ska även som person känna dig bekväm med att arbete både i grupp och ensam då båda delar förekommer. Vidare är det viktigt att du arbetar lösningsorienterat och pedagogiskt.

Är du redan registrerad i funktionsstödsförvaltningens vikariebank och vill utöka din tjänstgöringsgrad går det bra att kontakta din närmsta chef istället för att söka via annonsen.

Rekrytering sker löpande under annonstiden.

Om arbetsplatsen

Våra verksamheter är belägna i hela Malmö regionen. På din arbetsplats arbetar du för allas rätt att fungera olika. Genom stöd, service och omvårdnad möjliggör vi tillsammans att Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning kan leva ett självständigt och gott liv.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Månadsanställning t.o.m. 31/12-2020

Omfattning: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: Flera

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson HR- Avdelning
Telefon 073-2092793
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 dec 2020 (66 dagar kvar)