Vi söker en junior jurist till kanslienheten!

Vi söker en junior jurist till kanslienheten!

Arbetsuppgifter

Till denna roll som junior stadsjurist på fastighet- och gatukontorets kanslienhet söker vi dig som är i början av din juristkarriär och som är intresserad av att arbeta i en kommunal verksamhet. Hos oss blir du en av fyra stadsjurister på enheten och du kommer att inledningsvis få agera som biträde till de övriga med till exempel upprättande av rättsutredningar, utarbetande av riktlinjer/rutiner samt intern kontroll.

Ditt ansvarsområde blir i första hand att vara ett stöd inom och till den egna avdelningen. Du kommer att arbeta tillsammans med dataskyddssamordnaren i frågeställningar avseende dataskydd och informationssäkerhet samt personuppgiftsbehandling.

I dina arbetsuppgifter kommer det även ingå att hålla utbildningar av chefer och medarbetare inom fastighets- och gatukontoret avseende offentlighet och sekretess samt mutor och jäv.

Du kommer även att arbeta med frågeställningar avseende offentlighet och sekretess och utlämnande av allmän handling samt hantering och besvarande av skadeståndsärenden. På sikt är tanken att du som fullfjädrad stadsjurist ska arbeta med juridiska frågeställningar, inom hela fastighets- och gatukontorets ansvarsområde.

Arbetsuppgifterna kommer att vara omväxlande med många såväl interna som externa kontakter och du kommer att arbeta både självständigt och i team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och fullgjord notariemeritering. Har du arbetat med att göra juridiska analyser och utredningar som är inom tjänstens ansvarsområde är detta meriterande.

Du har goda kunskaper inom några av områdena kommunalrätt, förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretesslagstiftning, dataskyddsförordningen och de regelverk som styr personuppgiftshantering.

Det är meriterande om du har erfarenhet och vana av att arbeta med informations-/utbildningsinsatser avseende juridiska ämnesområden.

Du är van att upprätta juridiska dokument och har mycket goda kunskaper i svenska, i tal såväl som skrift, samt god förmåga att uttrycka dig och förmedla information och kunskap på ett pedagogiskt sätt.

Vi förväntar oss att du har ett serviceinriktat arbetssätt, kan lyssna in andras åsikter och har ett gott juridiskt omdöme. Du har ett analytiskt förhållningssätt och kan strukturera, prioritera och utföra ditt arbete på ett effektivt sätt. För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett konsultativt arbetssätt, kan skapa goda relationer och förtroende såväl som ha lätt för att samarbeta med andra.

Vad erbjuder vi dig?

Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett spännande och varierat jobb tillsammans med kreativa kollegor med många olika kompetenser inom stadsutveckling samt ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Du kommer att få cirka 450 kollegor inom förvaltningen, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Malmö stad.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Benny Nilsson
Telefon 040-341634
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 feb 2021 (35 dagar kvar)