Vi söker en erfaren ingenjör med fokus på offentlig belysning!

Vi söker en erfaren ingenjör med fokus på offentlig belysning!

Arbetsuppgifter

På enheten för teknik och konstruktion förvaltar och underhåller vi över 50.000 ljuspunkter i offentlig belysning samt en rad andra elanläggningar i offentlig miljö. Vi ansvarar för att varje år byta ett par tusen belysningsarmaturer inom ramen för vårt planerade underhåll. Som enhet bidrar vi till ett omhändertagande av staden för dagens medborgare och kommande generationer där ljusdesign är en viktig del av stadens gestaltning.

Hos oss kommer du bli en viktig del i att förvalta stadens uterum med inriktning på belysning, styrsystem och tillhörande teknik. Inom ditt område kommer du att ansvara för underhållsplanering inklusive ekonomisk uppföljning så väl som att delta i, stötta och leda hela eller delar av projekt. Huvuddelen av arbetet ligger dock i att ansvara för att stadens ljuspunkter, elanläggningar och styrsystem underhålls, där du förväntas bidra med din tekniska kompetens. Du kommer även att vara ansvarig för våra upptändningssystem, anläggningsregister, databaser kopplat till belysning och elanläggningar med mera.

Projekten som du kan komma att få ta del av inkluderar även nybyggnad och ombyggnader. Detta kan vara inom ramen för olika mobilitetsprojekt kopplat till nya cykelbanor eller exploateringsprojekt i Nyhamnen eller Hyllie. Det kan även gälla ny belysning i parker eller andra mötesplatser i staden. I dessa projekt ser vi att du kommer vara ett stort bidrag i att hitta kloka och effektiva lösningar för driftskedet.

I arbetet tillkommer även beställningar av åtgärder, kravställande och uppföljning samt tillhörande analyser av den berörda verksamheten. Du är med och säkerställer att drift- och underhållsaspekterna tillgodoses ur ett långsiktigt ekonomiskt perspektiv. Vi deltar och samverkar i flera nationella nätverk för både utveckling av metoder och teknik så väl som utbyte av erfarenheter inom teknikområdet. Ditt deltagande i dessa forum ser vi som en självklarhet och här finns möjligheter till både omvärldsspaning och kunskapsåterföring till övriga kollegor på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot något av el, styr- och regelsystem. Har du elbehörighet AL (tidigare ABL) är detta meriterande. För att vara aktuell för denna tjänsten behöver du ha flerårig erfarenhet av att ansvara för förvaltningen av elanläggningar så väl som flera års erfarenhet av både produktion av men även projektledning för elanläggningar utomhus.

Har du erfarenhet av att ansvara för upphandlingar samt att ta fram förfrågningsunderlag kopplat till tjänstens område är detta meriterande. Har du kunskaper i och erfarenhet av entreprenadjuridik är även detta meriterande och likaså om du har programmeringskunskaper inom styrsystem. Det är även meriterande om du har projekteringserfarenhet kopplat till tjänstens område.

Du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att ta initiativ och tar stort ansvar för ditt ansvarsområde. I denna roll kommer du ha många kontaktytor, internt och externt, vilket kräver att du har en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att få ett spännande, varierande och utvecklande jobb tillsammans med erfarna medarbetare med mångårig erfarenhet av både investeringsprojekt, drift och underhåll. Vi deltar också regelbundet i utvecklingsprojekt i små och stora sammanhang, både egna och andras projekt, och ligger långt framme när det gäller nya metoder och materialval. Hållbarhet är en viktig ledstjärna i allt vårt arbete. Du har goda chanser till utveckling inom området och kommer att få bidra till att vi fortsätter ligga i framkant i branschen.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.

Annonsen är publicerad under semestertider och möjligheten att nå rekryterande chef och HR-konsult är något begränsad. Vi kan huvudsakligen nås via mail men det kan dröja någon dag innan vi har möjlighet att svara.
Mer info
Kontaktperson Peter Nilsson
Telefon 040-341329
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (1 dag kvar)