Vi söker en driven lärare till El Sistema!

Vi söker en driven lärare till El Sistema!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven slagverkslärare till Malmö Kulturskola som ska arbeta med det spännande arbetet i El Sistema på Rosengårdskolan. Konceptet bygger på gruppundervisning där musik och kultur används som verktyg för social och mänsklig utveckling.

Arbetet innebär främst undervisning i slagverk, andra grupper och eventuellt på annat instrument/konstform. I arbetet ingår att tillsammans med andra lärare i teamet genomföra undervisningen/verksamheten. All undervisning sker i grupp.

En stor del av arbetet sker i arbetslag och därför är all reglerad arbetstid arbetsplatsförlagd. Dagtid, kvällstid och viss helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slagverkslärarutbildning från musikhögskola eller utbildning av arbetsgivaren bedömd som likvärdig.

Ett krav är att du har erfarenhet från att arbeta i pedagogisk verksamhet med barn i grundskoleåldern.

Det är meriterande om du har:
  • biinstrument, gärna piano, gitarr, rytmik, brass, sång, kör, bild, dans, film, musikproduktion, som vi gärna vill kunna erbjuda barnen och värderar.
  • tidigare erfarenhet från arbete från kulturskola/El Sistema
  • erfarenhet från arbete i grundskola
  • erfarenhet av att arbeta med barns inflytande och rättigheter
Du ska behärska svenska språket både i tal och skrift och gärna tala något av Malmös andra stora språk.

Personen vi söker ska ha ett eget driv men samtidigt vara en fungerande lagspelare. Du ska vara van vid, och trivas med, att hantera barn i grupper av olika storlekar. Du är relationsskapande, underhåller relationer och har en stor empatisk förmåga.

Eftersom tjänsten innebär arbete med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras av arbetsgivaren.

Om arbetsplatsen

Malmö Kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Malmö stad och en av landets största kulturskolor med en pedagogisk verksamhet som når över 5 000 barn och ungdomar. Kulturskolan erbjuder kurser i animation, bild & form, dans, musik, serieteckning och teater, och har sitt centrum i Kulturhuset Mazetti, mitt i Malmö. Vi som arbetar på Malmö Kulturskola har som mål att ge Malmös barn och unga undervisning av god kvalitet som är tillgänglig oavsett var i Malmö en bor och vilken bakgrund en har. Vi arbetar målmedvetet för att etablera vår verksamhet i alla stadsdelar.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Ferieanställning enligt gällande avtal HÖK21.
Tillträde: 2022-08-11 till och med 2022-12-22 med möjlighet till förlängning.
Omfattning: 60-100%.
Antal tjänster: 1
Arbetstid: Dagtid men viss kväll- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Andreas Hiller
Telefon 0709-173870
Område Malmö stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (3 dagar kvar)