Vi på Hallongatans gruppbostad söker ny kollega med teckenspråkskunnighet!

Vi på Hallongatans gruppbostad söker ny kollega med teckenspråkskunnighet!

Arbetsuppgifter

Som stödassistent ska man erbjuda stöd, service och omvårdnad samt planerade insatser och aktiviteter i samråd med brukaren.

Detta innebär:
  • Lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).
  • Ansvara för att, tillsammans med brukaren, genomförandeplaner upprättas.
  • Säkerställa att insatser som står i brukarens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas.
  • Ansvara för social dokumentation kopplat till uppdraget.
  • Samverka med brukarens nätverk och andra samarbetspartners samt övrig personal.
Stödinsatserna ska utgå ifrån brukarens individuella behov och ska främja självständighet och delaktighet. Stödinsatserna ska utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Kvalifikationer

För arbete som stödassistent krävs examen från vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrat och personer med utmanande beteende. Du har också gärna tidigare erfarenhet av att arbeta med tydliggörande kommunikation, och en förmåga att uttrycka dig väl i både tal som skrift.

Teckenspråkskunnighet är ett absolut krav.

Vi söker dig som har drivkraft att göra gott för brukarna och som är anpassningsbar till nya omständigheter. Du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och ett respektfullt och professionellt bemötande inom och utanför organisationen.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar och som en del av detta tar du ansvar för ett gott medarbetarskap och delar gärna med dig av kunskap, erfarenhet och information. Detta gör du genom ett pedagogiskt synsätt och tydlighet i din kommunikation, genom vilken du även visar stor respekt för olikheter.

Du är lugn, stabil och reflekterande som person och arbetar med ett lågaffektivt bemötande. Genom din självkännedom ger du stöd och trygghet till de boende.

Stor vikt kommer läggas vid ditt engagemang och dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Hallongatans gruppbostad (LSS Pk1) har inriktning autism och utmanande beteende och här bor sex yngre personer. Här arbetar vi med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Några av brukarna har visst omvårdnadsbehov.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 2
Tillträde: 1 sep 2020

Urvalet sker löpande.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringsystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidgare CV och personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Michaela Thorup Leigard
Telefon 070-8291216
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Tolk & Översättare, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)