Vetenskaplig utvecklingsledare till Pedagogisk Inspiration

Vetenskaplig utvecklingsledare till Pedagogisk Inspiration

Arbetsuppgifter

Som vetenskaplig utvecklingsledare kommer du att arbeta för att förstärka utvecklingsarbetet inom PI Malmös uppdragsområden. Du utgår från skolförvaltningarnas systematiska kvalitetsarbete, verksamheternas behov, forskning och beprövad erfarenhet samt ett livslångt-lärande-perspektiv.

Som vetenskaplig ledare kommer du bland annat att:
 • leda processer och kollegiala lärgrupper.
 • Utveckla modeller för ett kollegialt lärande och professionsutveckling på vetenskaplig grund, som utvecklar undervisningen och lärandet för barn, elever och studerande.
 • Omsätta forskningsresultat till praktik.
 • Fortlöpande samverka med regionala och nationella lärosäten.
 • Entusiasmera och stödja lärare i förskolan, skolan och på universitetet att delta i och påbörja forsknings och utvecklingsprojekt.
 • Leda och arbeta med forsknings- och utvecklingsprojekt.
 • Söka externa medel för forsknings- och utvecklingsprojekt.
 • Utveckla aktionsforskningsprojekt och processlärande.
 • Utveckla nya mötesformer för kunskapsdelning.
 • Samverka med förvaltningarnas utvecklings- och kvalitetsavdelningar.
 • Arbeta mot prioriterade nyckelfunktioner som förste förskollärare, förste fritidspedagoger, förstelärare, arbetslag, processledare, skolledare, ledningsgrupper och stabsfunktioner (t ex kvalitets- och utvecklingsfunktioner
Kvalifikationer

Vi söker dig som har licentiatexamen, har doktorerat eller har en annan motsvarande vetenskaplig kompetens eller yrkesskicklighet av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en förskollärar- eller lärarexamen och gärna med en tidigare erfarenhet kopplat till något språkområde. För uppdraget krävs djup kunskap inom skolutveckling och god kännedom om skolans och/eller förskolans uppdrag. Du är van vid att handleda, driva och leda processer såsom exempelvis nätverk, utbildning och aktionsforskning tillsammans med andra. Du kan omsätta forskning till praktik, har ett vetenskapligt förhållningssätt och kan förmedla detta till andra.

Du har en förmåga att anpassa ditt bemötande och vara operativ beroende på vilka målgrupper och perspektiv du stöter på. Ditt förhållningssätt är utforskande och som person är du flexibel. Vidare kan du självständigt planera och prioritera i ditt uppdrag. Vi ser också att du har goda kunskaper i svenska och engelska och därför uttrycka dig väl i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsenhet för förskole- och grundskoleförvaltningen samt gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där delarkultur och kunskapsspridning råder.

Vill du vara med och bidra till de tre utbildningsförvaltningarnas utvecklingsarbete? Just nu söker Pedagogisk Inspiration en vetenskaplig utvecklingsledare med inriktning mot språkutveckling.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Tjänsten avser en visstidsanställning under två år.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Eva Hallberg
Telefon 0709-501330
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 juni 2020 (3 dagar kvar)